Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η «λαδιά» του Αλέξη και ο πόλεμος του Ψυχάρη που θα έχει και συνέχεια…

Η «λαδιά» του Αλέξη και ο πόλεμος του Ψυ...
Νασόπουλος Νάσος

Του Ν.Π. Νασόπουλου

Τι «σόι πράμα» είναι ο Ψυχάρης, είναι γνωστό στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. Και επειδή ακριβώς είναι γνωστό, κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ένας νέος στην ηλικία ηγέτης της Αριστεράς δέχθηκε να έχει μυστικές συναντήσεις μαζί του.

Ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που αποφασίζεις να συναντηθείς με τον άνθρωπο-επιτομή της διαπλοκής;

Σίγουρα, οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών αποδεικνύουν ότι ο Τσίπρας δεν ενέδωσε σε όσα (πιθανόν) του ζητήθηκαν, ή δεν υλοποίησε όσα υποσχέθηκε (αν δεχθούμε την εκδοχή Ψυχάρη ότι ο Τσίπρας του ζήτησε στήριξη με αντάλλαγμα την διαγραφή των χρεών του).

Μεταξύ των δύο εκδοχών, προσωπικά θα επιμείνω να θεωρώ ως πιο αξιόπιστη αυτή του Πρωθυπουργού, θεωρώντας τον Ψυχάρη, τελείως, μα τελείως, ιδιοτελή και αναξιόπιστο. Τούτο δεν σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθάρισε την όποια «λαδιά» με τις εξηγήσεις που έδωσε.

Γιατί για έναν ηγέτη της Αριστεράς είναι «λαδιά» οι κρυφές συναντήσεις και δη με τους κατ εξοχήν εκπροσώπους της διαπλοκής.

Είναι «λαδιά» να συναντάσαι μυστικά με ανθρώπους που, την ίδια εποχή, καταγγέλλεις δημόσια. Δείχνει ότι κάτι θέλεις να κρύψεις, ίσως, κάτι να επιδιώξεις, το οποίο όμως δεν θέλεις να φανεί.

Δεν θα ήταν «λαδιά» αν ο κ. Τσίπρας απαντούσε στο αίτημα Ψυχάρη για συνάντηση, με την πρόταση να τον δεχθεί στο πολιτικό του γραφείο. Να τον δεχθεί φανερά, χωρίς μέτρα απόκρυψης.

Από τη στιγμή που μπήκε στη λογική των μυστικών συναντήσεων, ο Πρωθυπουργός έκανε μια «λαδιά». Και γι αυτή τη «λαδιά», δεν αρκούν οι εξηγήσεις που έδωσε με τη χθεσινή του ανακοίνωση.

Από την ανταπάντηση Ψυχάρη ( «Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να  τον πληροφορηθούν») είναι φανερό ότι το αφεντικό του ΔΟΛ, έχει στοιχεία στα χέρια του, για όσα ειπώθηκαν σε εκείνες τις συναντήσεις. Ή έχει στοιχεία για άλλες μυστικές συναντήσεις του κ. Τσίπρα με παράγοντες που πιθανόν κατάγγελλε.

Και μην πέσει από τα σύννεφα ο Πρωθυπουργός, ακόμα κι αν ο Ψυχάρης ήταν καλωδιωμένος και ηχογραφούσε τις συνομιλίες τους, ή αν αυτή τη δουλειά την έκανε αντ’ αυτού η Αμερικανική πρεσβεία!

Γιατί, τι ακριβώς εννοεί ο «ποιητής» (Ψυχάρης) όταν στο δημοσίευμα του «Βήματος» αναφέρει: «η μυστική συνάντηση έγινε στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας αυτής, σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται πολύ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Άραγε μπορεί το διαμέρισμα αυτό να είχε ποτέ παγιδευτεί και να παρακολουθούνταν ως... γόνιμη εστία παραγωγής απόρρητων πολιτικών πληροφοριών; Ο εκδότης αναλογίστηκε το ενδεχόμενο, αλλά δεν τον προβλημάτισε».

Άραγε ήταν τόσο αγνός ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν πήγαινε το μυαλό του στο ενδεχόμενο ο Ψυχάρης να του «τη στήνει» για να τον εκβιάσει μελλοντικά;

Αλλά, αν ήταν τόσο αγνός, πώς και μπήκε στη λογική των («αμαρτωλών») κρυφών συναντήσεων με εκπροσώπους της διαπλοκής;

Είναι φανερό, ότι ανακύπτουν αρκετά ερωτήματα, τα οποία δεν απαντάει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου. Ερωτήματα, ηθικής τάξεως για τα δεδομένα του ήθους της Αριστεράς.

Το επαναλαμβάνω: ο Αλέξης έκανε μια «λαδιά». Μακάρι να είναι η μοναδική και τότε είναι λογικό να του συγχωρεθεί. Άλλωστε, ουδείς αναμάρτητος.

Αν όμως υπάρχουν κι άλλες «λαδιές», τότε θα χρειαστεί μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο αυτός ο νέος πολιτικός,  πριν κάν πάρει την εξουσία για να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα που κατάγγελλε, είχε γίνει, ήδη, μέρος του συστήματος, υιοθετώντας τις μεθόδους και τακτικές του…

ΥΓ. Μην περάσει ούτε στιγμή από το μυαλό σας, επειδή έκανε «λαδιά» ο Τσίπρας, ότι «πιθανόν ο Ψυχάρης, δεν είναι αυτό που φαίνεται». Είναι και παραπάνω από αυτό που φαίνεται. Άνθρωπος του παρασκηνίου, της διαπλοκής που χωρίς αναστολές «ανεβοκατέβαζε» κυβερνήσεις για να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά του συμφέροντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις