Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΟΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ; ΠΗΓΑΜΕ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ, ΟΠΟΥ «ΧΑΘΗΚΑΝ» ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ

ΠΟΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ; ΠΗΓΑΜΕ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ, Ο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ουρά για μακιγιάζ και μπαλόνια

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, πλήθος κόσμου, κυρίως οικογένειες με παιδιά, μασκαρεμένα και μη, ανηφόρισαν για τα Ψηλαλώνια την Κυριακή το πρωί. Ομως ολόγυρα στην πλατεία είχαν εγκατασταθεί μικροπωλητές (αποκριάτικα αξεσουάρ, κομφετί, σερπατίνες, ποπ κορν, μαλλί της γριάς), στο πάνω μέρος επικρατούσε συνωστισμός στην παιδική χαρά, στο κάτω μέρος φούσκωναν μπαλόνια, τα παιδιά ζωγράφιζαν και βάφονταν, ενώ σχολεία παρουσίαζαν χορευτικά. Διαμορφώθηκε κλίμα λαικής γιορτής και εμποροπανήγυρης. Δηλαδή, καρναβαλούπολη δεν είδαμε.

Οταν πρωτοξεκίνησε η καρναβαλούπολη για τους μικρούς καρναβαλιστές της πόλης, βασιζόταν στην ιδέα της υπαίθριας μεταφοράς μεγάλων κατασκευών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου, ώστε να δημιουργείται μια αποκριάτικη, παραμυθένια πολιτεία, ένας επίκαιρος παιδότοπος. Θυμόμαστε παιδιά να μπαινοβγαίνουν σε σπιτάκια, να ανεβαίνουν στο πειρατικό καράβι, να φωτογραφίζονται και να σκαρφαλώνουν σε αγαπημένους ήρωες. Αυτά όλα στις παρελάσεις μετατρέπονταν σε άρματα.

Φέτος, τοποθετήθηκαν διάσπαρτα μεμονωμένα, μικρά στοιχεία-ένα μανιτάρι, κάποιος νάνος- αλλά δεν υπήρχε επαφή με τα παιδιά ούτε δημιουργία παιχνιδιού. Δηλαδή ντεκόρ και μόνο. Ετσι, γονείς και παιδιά, περιορίστηκαν στα «κλισέ» της «ουράς» για face painting και μπαλόνια (οπως συνηθίζεται σε παιδικά πάρτι). Αρκετοί παιδιά στάθηκαν γύρω από τραπέζι για να χρωματίσουν φωτοτυπίες ή παρακολούθησαν χορευτικά. Επίσης φωτογραφήθηκαν με πριγκίπισσες. Πρακτικές που μπορεί να συναντήσει κανείς παντού, σε πλατείες όλης της Ελλάδας, όπου γιορτάζεται Καρναβάλι σε ανοιχτές γιορτές. Επειδή, χαιρόμαστε όταν αναδεικνύονται εκείνα τα στοιχεία που παρουσιάζουν τη μοναδικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού (οι δημιουργίες του Συνεργείου ήταν και είναι μεγάλο ατού) θα περιμένουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο, με το Baby Rally και την παρέλαση των Μικρών, για να απολαύσουμε επιτέλους κάτι αυθεντικά «δικό μας». Α.ΜΠ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View