Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πατούχας - Τζανάκος: "Ο εμπαιγμός συνεχίζεται - Παίρνουν πίσω το 75% της προσωρινής παραχώρησης"

Πατούχας - Τζανάκος: "Ο εμπαιγμός σ...

Ζητούν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Οι Χρήστος Πατούχας, της δημοτικής παράταξης ανυπότακτη πολιτεία και Νίκος Τζανάκος, της "Πάτρα η δική μας πόλη" επανέρχονται στο θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της πόλης με επιστολή που κοινοποιούν και στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

Ζητάμε Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης

Τελικά φαίνεται πως μένει στα λόγια, η πολυδιαφημισμένη από τον κ. Δρίτσα και την κυβέρνηση, θετική πρόθεση προς την  πόλη, για το θέμα του θαλασσίου μετώπου και η κυβέρνηση, ενάντια στις αριστερές κορώνες της,  υποτάσσεται στα συμφέροντα.

Η τελευταία συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα με το Δήμαρχο της πόλης κ.  Πελετίδη, αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά, πως πρόθεση της κυβέρνησης και μάλιστα με ιδιαίτερη εμμονή, αποτελεί η κονιορτοποίηση της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης και η επαναφορά, περίπου, στην περίφημη και επικίνδυνη πρόταση  Βαρβιτσιώτη. Να μας δοθεί δηλαδή το κομμάτι Αγίου Νικολάου- Γούναρη, με ή χωρίς τις εκεί εγκαταστάσεις, άντε και το λεγόμενο Νότιο Πάρκο (μέχρι να το κόψει και αυτό στα δύο, το τραίνο).

Πληροφορίες μας επίσης λένε, ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι, εν ανάγκη, στις ενέργειες αυτές να προβεί μονομερώς.

Μετά από μήνες και μήνες κοροϊδίας, με ένα απαράδεκτο κείμενο, δήθεν διαβούλευσης, το οποίο απαξιώσαμε εν τη γενέσει του, με τεκμηριωμένο αντίλογο, παραδέχονται μεν ότι η πρόταση τους ήταν πρόχειρη και απαράδεκτη και την παίρνουν πίσω, επανέρχονται όμως δριμύτεροι!!

Για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτουμε τα  σχεδιαζόμενα από το Υπουργείο Ναυτιλίας, τον Υπουργό κ. Δρίτσα και διάφορους συμβούλους και παρασυμβούλους. Η δήθεν «νέα» πρόταση του Υπουργείου προς την πόλη και τον Δήμο Πατρέων, επιμένει να μην αναγνωρίζει τη Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης και τη νομική και πολιτική ισχύ της, αφού εκτός από όσα αναφέραμε παραπάνω, αφαιρεί ακόμα.

Το τμήμα από την Αγίου Νικολάου έως Θεσσαλονίκης, το τμήμα της υπάρχουσας μαρίνας, αλλά και το τμήμα που περιλαμβάνει τα καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου. Δηλαδή πάνω από το 75% εκείνων που προβλέπει η προσωρινή παραχώρηση. Αν δε σε αυτή την προοπτική προσθέσουμε πως παραμένει το ειδικό χωροταξικό, για όλη την έκταση των 7.000 μέτρων του παραλιακού μετώπου (το οποίο οριοθετεί και νομιμοποιεί μια άλλη, ανεξάρτητη πόλη) και την ύπαρξη των 16 οικοδομικών τετραγώνων, τα οποία φθάνουν μέχρι τη θάλασσα,  καθώς και τη δυνατότητα πολεοδόμησης 52.000 τ.μ. τσιμέντου, οδηγούμαστε σε ολικό στραγγαλισμό της πόλης,  της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, αλλά και συνολικά της ανάπτυξής της.

Το συμπέρασμα μας είναι, ότι όχι μόνο δεν αποδίδεται το Θαλάσσιο Μέτωπο, όχι μόνο δεν γίνεται Οριστική η Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης, αλλά πραγματοποιείται ό μέγιστος εμπαιγμός του λαού της Πάτρας, από μια Κυβέρνηση που τρεις φορές δημόσια το υποσχέθηκε.

Ερωτήματα:

Τι θα πουν επί αυτών οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα πει η Δημοτική Παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η Δημοτική Αρχή του κ. Πελετίδη γνωρίζει αυτούς τους σχεδιασμούς; Ασφαλώς τους γνωρίζει. Είμαστε βέβαιοι ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του στον Υπουργό, του εκτέθηκαν. Και αν δεν του εκτέθηκαν ακριβώς, ο Δήμαρχος είναι αρκετά έξυπνος για να τις βαθμολογήσει.

Γιατί δεν αντιδρά;

Έχει αντιληφθεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος, να παραδώσει πολύ λιγότερα από όσα παρέλαβε;

Τον είχαμε προειδοποιήσει. Έχασε χρόνο πολύτιμο. Κάθε φορά βρισκόταν, όπως και ο προκάτοχος του, μία φάση πίσω από τα γεγονότα.

Άργησε να υιοθετήσει την σωστή πολιτική, άργησε να συντονιστεί με τις εξελίξεις και τις κατακτήσεις. Του θυμίζουμε, πως ότι παρέλαβε το κατέκτησαν άλλοι, χωρίς της δικής του παράταξης την συνδρομή. Και ο λαός το γνωρίζει.

Υπάρχει ακόμα καιρός;

Ναι. Αν άμεσα ξεπεράσουμε τους δισταγμούς, τις φοβίες, την δική του στενότητα. Αν κινητοποιήσουμε την πόλη και τους κατοίκους της. Με τον πιο δυναμικό τρόπο.

Ζητάμε την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της πόλης.

Να επαναδιατυπώσουμε το αίτημα μας, να πιστέψουμε στην δύναμη των συνδημοτών μας.

Εμείς δεν υποχωρούμε! Δεν συμβιβαζόμαστε!

Η μετατροπή της Προσωρινής Παραχώρησης

σε Οριστική,  είναι μονόδρομος.

ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις