Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παίρνει τα πάνω της η τιμή του πετρελαίου- ΔΕΙΤΕ γιατί

Παίρνει τα πάνω της η τιμή του πετρελαίο...

Η... ελπίδα που ανέστρεψε την κατάσταση

Ανοδικά κινούνταν σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου μπρεντ, επεκτείνοντας τα ισχυρά κέρδη της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω αυξανόμενων ελπίδων ότι η αγορά έχει φθάσει στα κατώτατα επίπεδά της και ενώ η Σαουδική Αραβία είπε ότι θα συνεργαστεί με άλλους παραγωγούς για να περιορίσει την αστάθεια στην αγορά πετρελαίου.

Στις 14:34 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ κινούνταν στα 35,54 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 44 σεντς. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωναν άνοδο 17 σεντς στα 32,95 δολάρια.

Από τις 11 Φεβρουαρίου, την τελευταία φορά που το μπρεντ βρέθηκε κάτω από τα 30 δολάρια, η τιμή αναφοράς του αργού έχει ενισχυθεί κατά 17%.

«Το βασίλειο (της Σαουδικής Αραβίας) επιδιώκει να πετύχει σταθερότητα στις αγορές πετρελαίου και πάντα θα παραμένει σε επαφή με όλους τους μεγάλους παραγωγούς σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αστάθεια και καλωσορίζει την όποια κίνηση συνεργασίας», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας.

Η Σαουδική Αραβία και αρκετά άλλα μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν αυτό το μήνα με τη Ρωσία, που δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ, να παγώσουν την παραγωγή στα επίπεδα του Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι τιμές. Ωστόσο, το Ιράν παραμένει το βασικό εμπόδιο στην κίνηση αυτή καθώς είναι αποφασισμένο να αυξήσει την παραγωγή του μετά την άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά