Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χρυσό μετάλλιο για την πατρινή αποστολή στο Καρναβάλι της Racovica, στη Σερβία - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Χρυσό μετάλλιο για την πατρινή αποστολή ...

Το «Πλήρωμα 94» ταξίδεψε στο Βελιγράδι, συμμετείχε στο Καρναβάλι του και πρώτευσε

Ξημερώματα Τρίτης 5 Απριλίου επέστρεψε στην Πάτρα από το Βελιγράδι η 35μελής αποστολή από το «Πλήρωμα 94», που είχε ταξιδέψει στη Σερβία προκειμένου να συμμετάσχει στο τοπικό Racovica Carnival. Οι πατρινοί γύρισαν στην πόλη τους γεμάτοι νέες καρναβαλικές εμπειρίες, γνωριμίες και αναμνήσεις και με το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης στις βαλίτσες τους, καθώς βραβεύτηκαν ως η καλύτερη ξένη αντιπροσωπεία στη διοργάνωση, ανάμεσα σε περισσότερες από 30 συμμετοχές από 14 διαφορετικές χώρες.

Η πατρινή συντροφιά συμμετείχε στη μεγάλη παρέλαση του τοπικού Καρναβαλιού του Βελιγραδίου με τις στολές της φετινής της συμμετοχής στο Πατρινό Καρναβάλι (με τίτλο «Αφ’ υψηλού») και παρουσίασε σε κοινό και επισήμους ένα τρίλεπτο χορευτικό show με ελληνικές και καρναβαλικές αναφορές. Η βράβευση έγινε στο τέλος της παρέλασης από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Καρναβαλικών Πόλεων (F.E.C.C.) κ. Henk van der Kroon και αφορούσε τη συνολική παρουσία της αποστολής στο Καρναβάλι κατά το διήμερο των δράσεων, συμπεριλαμβανόμενης και της συμμετοχής της ομάδας στα καρναβαλικά πάρτι των διεθνών αποστολών. Ακολούθησε ειδική τιμητική βράβευση όλης της ομάδας από τον Δήμαρχο της Racovica και τον Πρόεδρο του Καρναβαλιού της.

Στο πλαίσιο της συνολικής καρναβαλικής εμπειρίας οι εκπρόσωποι του «Πληρώματος 94» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλές από τις διεθνείς αντιπροσωπείες και να ανταλλάξουν μαζί τους καρναβαλικές απόψεις και προσκλήσεις, ενώ το απόγευμα της Κυριακής 3 Απριλίου παρουσίασαν στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελιγραδίου ένα ολιγόλεπτο happening και κατόπιν περιηγήθηκαν στην πόλη φορώντας τις καρναβαλικές τους στολές και φωτογραφήθηκαν με ντόπιους, τουρίστες και τοπικά αξιοθέατα.

Παράλληλα με τη συμμετοχή στο Καρναβάλι, την πρώτη μέρα του ταξιδιού, η πατρινή αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο κέντρο του Βελιγραδίου, να επισκεφτεί το περίφημο κάστρο Kalemegdan, να περιηγηθεί σε συνοικίες της πόλης και στις όχθες του Δούναβη και να δει τα εμβληματικά βομβαρδισμένα κτίρια και άλλα σημαντικά τοπόσημα και χαρακτηριστικά σημεία της σέρβικης πρωτεύουσας. Συγκινητικό ήταν το πέρασμα των πατρινών από τον ανδριάντα του Ρήγα Φεραίου και την οδό που φέρει τιμητικά το όνομά του, σε ανάμνηση του τραγικού τέλους που είχε στην πόλη ο Έλληνας συγγραφέας, πολιτικός στοχαστής και επαναστάτης.

Σημειώνεται πως το «Πλήρωμα 94» (γνωστό και ως καρναβαλική ομάδα «Ειν’ Ωραίοι» του Πατρινού Καρναβαλιού) ενέταξε τη συγκεκριμένη δράση του στο πλαίσιο των ταξιδιών σε πόλεις με καρναβαλικό ενδιαφέρον που από χρόνια έχει καθιερώσει, ακολουθώντας μία φιλοσοφία εξωστρέφειας. Έχουν προηγηθεί, από το 2008, αντίστοιχα ταξίδια σε διάφορους προορισμούς εντός και εκτός συνόρων, καθώς και συμμετοχή στα Καρναβάλια του Μεσολογγίου, της Ζακύνθου και του Σαβιάνο της Ιταλίας. Η φετινή αποστολή οργανώθηκε κατόπιν επίσημης πρόσκλησης που απευθύνθηκε στην καρναβαλική ομάδα από τους διοργανωτές του Racovica Carnival.

Παρατίθενται χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από αυτή την τετραήμερη αποστολή στο Βελιγράδι και τις εμπειρίες –καρναβαλικές και μη- της πατρινής συντροφιάς, κατά το πολύωρο ταξίδι και την εκεί διαμονή.

Μέρος του καρναβαλικού δρώμενου που παρουσίασε το «Πλήρωμα 94» στο Βελιγράδι υπάρχει και στο παρακάτω link:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture