Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το κράτος Πρόνοιας συνειδητά μας εγκαταλείπει

Το κράτος Πρόνοιας συνειδητά μας εγκαταλείπει

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΓΚΙΚΑ - Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Πάτρας

Κάθε οργανωμένη Κοινωνία πρέπει να οικοδομείται με πρώτη προτεραιότητα την εξασφάλιση σε όλους τους πολίτες της του μεγαλύτερου δημόσιου αγαθού της Σωματικής και Ψυχικής Υγείας.  Μια Κοινωνία με υψηλό ποσοστό ανασφάλιστων πολιτών (στο Νέο Δήμο μας ξεπερνά το 25%) και πολιτών με σοβαρά μη αντιστρεπτά προβλήματα Υγείας, κλεισμένων στους τέσσερις τοίχους, χωρίς οργανωμένες δομές και παρεμβάσεις παραμένει στην υπανάπτυξη και στασιμότητα.

Το Ελληνικό Κοινωνικό κράτος νοσεί, η ανεπάρκεια δομών πρόνοιας είναι φανερή και αντί η σημερινή κυβέρνηση να σκύψει ως οφείλει στην δραματική αυτή κατάσταση και να ξεκινήσει μια προσπάθεια βελτίωσής της, ακολουθεί τη συνειδητή υποβάθμιση της δημοσιάς υγείας και τη ενθάρρυνση παροχής υγειάς από ιδιωτικές μονάδες εγκαταλείποντας κάθε έννοια κράτούς Πρόνοιας και εγκαταλείποντας ουσιαστικά το μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού (το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση) αδύναμων και ανασφάλιστων πολιτών ώστε να καταργούνται σοβαρά κοινωνικά προγράμματα «Βοήθειας στο σπίτι» ΚΔΑΠ, κέντρα στήριξης αναπήρων, κέντρα πρόληψης και φυσικής αποκατάστασης. Αναμένεται να ξεσπάσει σύντομα τεράστια κρίση σε εκατοντάδες δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες πρόνοιας. Αυτή η νέα τάξη πραγμάτων που καθοδηγούμενη από ΔΝΤ πρέπει να αφυπνίσει τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.

Η παράταξη του Γιάννη Δημαρά «Τώρα για την Πάτρα» με σεβασμό απέναντι στους πολίτες θα υπενθυμίζει με κάθε τρόπο στην κυβέρνηση την υποχρέωση της για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσία υγείας στους συμπολίτες μας, θα συνεργάζεται, θα παρακολουθεί το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας από τους δημόσιους φορείς της πόλης (νοσοκομεία, ΙΚΑ, υπηρεσίες υγείας της περιοχής μας) και θα διεκδικεί παράλληλα πόρους για δημιουργία δικτύων  κοινωνικής προστασίας σε ανασφάλιστους και αδύναμους συμπολίτες μας.

Στην νέα πόλη μας 20.000 συμπολίτες μας βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχιας (δεν καλύπτουν απαραίτητες ανάγκες επιβίωσης) και 40.000 κάτω από τα όρια της φτώχιας. Το 30% των οικογενειών της πόλης μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας μέσα στο σπίτι τους οι περισσότερες με χαμηλό εισόδημα που αναλώνεται κυρίως σε φάρμακα και εξετάσεις.

Η παράταξη «Τώρα για την Πάτρα» θα θέσει το πρόβλημα σε πρώτη προτεραιότητα καταγράφοντας όλες τις ανάγκες όλων αυτών των ανθρώπων ενεργοποιώντας παράλληλα κάθε τοπική δύναμη να συμβάλει σε κάθε προσπάθεια της γιατί όπως διαφαίνεται  οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολες.

Η σωματική και ψυχική υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να το απολαμβάνουν, η δε πολιτεία έχει το καθήκον να το παρέχει και οι τοπικοί άρχοντες να αγωνίζονται διαρκώς να το εξασφαλίζουν. Αυτό υπόσχεται και θα κάνει (και το έχει δείξει έμπρακτα) και ο Γιάννης Δημαράς.

ΤΑΚΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ" ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις