Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι αστροφυσικοί ανακάλυψαν «δίδυμο» πλανήτη της Γης

Οι αστροφυσικοί ανακάλυψαν «δίδυμο» πλαν...

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

Μόλις 4,24 έτη φωτός απέχει ένας νέος εξωπλανήτης που θεωρείται «δίδυμος» της Γης και ανακάλυψαν οι αστροφυσικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού αστρονομικών ερευνών στο Νότιο Ημισφαίριο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο νέος πλανήτης βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Εγγύτατο του Κενταύρου, το κοντινότερο αστέρι στο ηλιακό σύστημα μας και οι αστροφυσικοί θα ανακοινώσουν την νέα τους ανακάλυψη στα τέλη Αυγούστου, αναφέρει το περιοδικό.

Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, ενώ ένας αστροφυσικός που μίλησε ανώνυμα στο Spiegel υποστήριξε ότι «το να βρεθεί αυτό το ουράνιο σώμα ήταν πολύ δύσκολη δουλειά».

 

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις