Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το τουρνουά
Την δεύτερη θέση στο Πυθία Καπ 2016 κατέκτησε η Εθνική ομάδα των Νέων Γυναικών. Η ελληνική ομάδα στο κρίσιμο παιχνίδι της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής νίκησε την Ρωσία με 15-12.
Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το τουρνουά που φέτος φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Πρώτες σκόρερ του αγώνα η Ελένη Ξενάκη και η Ελευθερία Πλευρίτου με έξι γκολ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κατά ριπάς, αφού η πρώτη περίοδος έληξε με 4-4 και στο ημίχρονο το σκορ ήταν 8-8.
Η ελληνική ομάδα έκανε ένα επιμέρους 3-1 στο τρίτο οκτάλεπτο και προηγήθηκε με 11-9, όμως οι Ρωσίδες απάντησαν με δικό τους ίδιο σκορ και ισοφάρισαν σε 12-12, 3:31 πριν το τέλος του αγώνα.
Η Ρωσία χρειαζόταν μόνο την νίκη για να καταλάβει την δεύτερη θέση, όμως η Ελ. Πλευρίτου και η Ελένη Ξενάκη είχαν άλλη γνώμη, αφού με τρία γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα διαμόρφωσαν το τελικό 15-12.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr