Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύλλογοι Ξερόλακας: "Εκτρέπεται στα όρια του επικίνδυνου ο κ. Δεμαρτίνος"

Σύλλογοι Ξερόλακας: "Εκτρέπεται στα...

Απάντηση στις δηλώσεις του αντιδημάρχου για την εισήγηση προστίμου

Σχετικά με τις δηλώσεις του αντιδήμαρχου καθαριότητας κ. Δεμαρτίνου για την λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξερόλακας και την κριτική που άσκησε στο έργο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με αφορμή την εισήγηση επιβολής προστίμου στο δήμο Πατρέων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής αναφέρουν:

"Ο κ. Δεμαρτίνος εκτρέπεται στα όρια του επικίνδυνου πολιτικού λόγου όταν κατηγορεί διορισμένους εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας και μάλιστα εκπροσώπους του ελληνικού ελεγκτικού σώματος χαρακτηρίζοντας «αστείες» τις διαπιστώσεις της Επιτροπής και ότι « η έκθεση που συνέταξαν είναι αποτέλεσμα των παρεμβάσεων των κατοίκων και των φορέων που τους εκπροσωπούν». Εάν είναι ποτέ δυνατόν ο οποιοσδήποτε πολίτης, είτε ατομικά είτε μέσα από συλλογικότητα, να επηρεάζει το έργο των ελεγκτικών αρχών! Οι σύλλογοι που εκπροσωπούν τους κατοίκους γύρω από την Ξερόλακα δίνουν εδώ και χρόνια έναν αγώνα αξιοπρεπή και δίκαιο με μόνο γνώμονα την υγεία και την ποιότητα ζωής των ίδιων και των παιδιών τους.

Οι παραβάσεις που αναφέρονται στο πόρισμα της επιτροπής είναι σοβαρότατες και όχι απλώς «σχηματικές και ιδιαίτερα εξειδικευμένες» όπως τις αποκαλεί. Κυρίως σχετικά με την παράβαση για τη μη ενεργειακή αξιοποίηση του παραγόμενου βιοαερίου, την οποία με θυμηδία σχολίασε, εμείς ως κάτοικοι υποστηρίζουμε ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για να μην διαχέεται το βιοαέριο στην ατμόσφαιρα - όπως γίνεται χρόνια τώρα αφού δεν λειτουργεί ούτε καν ο πυρσός καύσης – και να μας προκαλεί χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όσο για το σύστημα ελέγχου του ΧΥΤΑ που λοιδορήθηκε από τον κ. αντιδήμαρχο, είναι γνωστό σε όλους ότι είναι αναγκαίος όρος στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, γιατί έτσι προλαμβάνονται διαρροές και προστατεύεται η δημόσια υγεία.

Τέλος, για τις αντιφάσεις του αντιδημάρχου, όταν σε προηγούμενες καταγγελίες μας παραδεχόταν διαρροή λυματολάσπης λόγω αστοχίας του ΧΥΤΑ και τώρα αναφέρεται σε «κατράμι που ρίχνουν οι κάτοικοι στο ποτάμι», τις αφήνουμε στην κρίση του Πατραϊκού λαού.

Καλούμε τον κ. αντιδήμαρχο να αναλογιστεί τα λεγόμενά του και να δείξει τη δέουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος. Και ας μην ξεχνά ότι έχει και ο ίδιος μέρος των ευθυνών, αφού με τη στάση του και τις ενέργειές του, όντας υπεύθυνος για το ΧΥΤΑ Ξερόλακας, βρέθηκε ανάμεσα σ’ αυτούς που υποθήκευσαν την υγεία μεγάλης μερίδας των πολιτών της Πάτρας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις