Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Μπεκίρης: "Προσλήψεις αρεστών και όχι αρίστων από το Υπουργείο Παιδείας"

Μ. Μπεκίρης: "Προσλήψεις αρεστών κα...

Ερώτηση του Αχαιού Βουλευτή στη Βουλή

Την τήρηση της διαφάνειας στις προσλήψεις Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού, στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, φέρνοντας στη Βουλή ερώτηση με Θέμα: "Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στην Ανώτατη εκπαίδευση προτείνει το Υπουργείο Παιδείας".

Συγκεκριμένα ο Αχαιός πολιτικός κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή,  προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επισημαίνοντας ότι, το κείμενο που δόθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση και αφορά προσλήψεις  Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού, στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αφήνει δυνατότητα προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Μετά τις «προοδευτικές» αλλαγές που προτείνονται από το υπουργείο Παιδείας όπως ο χαρακτηρισμός ως προαιρετικών μαθημάτων, του μαθήματος της Ιστορίας και των Θρησκευτικών, οι «ριζικές» αλλαγές συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για αλλαγές-προτάσεις  ρουσφετολογικών προσλήψεων, καταστρατηγώντας και παρακάμπτοντας  την διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας έδωσε πρόταση σε Δημόσια Διαβούλευση που αφορά προσλήψεις  Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού, στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο κείμενο της πρότασης αναφέρεται ότι κάθε Ίδρυμα, ανάλογα με τις ανάγκες του και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό του, προσδιορίζει το διοικητικό και  τεχνικό προσωπικό του Οργανισμού του. Το προσωπικό αυτό προσλαμβάνεται μετά από δημόσια προκήρυξη και την ευθύνη των διαδικασιών πρόσληψης έχει ο Κοσμήτορας / Διευθυντής κάθε σχολής με την έγκριση του Πρύτανη/Προέδρου του ΤΕΙ και την επικύρωση του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι η διαδικασία των προσλήψεων πρέπει να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός τι μετρά προτίθεται να πάρει ώστε να μην γίνει καταστρατήγηση του νόμου περί προλήψεων στο δημόσιο τομέα;"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις