Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα γιορτάζει τον Προστάτη και Πολιούχο της

Η Πάτρα γιορτάζει τον Προστάτη και Πολιούχο της

Με λαμπρότητα και οι φετεινές εκδηλώσεις

Εορτή του Αγίου Ανδρέου σήμερα και η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο και Προστάτη της. Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Πρωτοκλήτου θα κορυφωθούν με τη λιτάνευση της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα, στους κεντρικούς δρόμους της Αχαϊκής πρωτεύουσας, που θα αρχίσει στις 11 το πρωί. Στις εορταστικές εκδηλώσεις τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς και την κυβέρνηση η κ. Φώφη Γεννηματά.

Στις σημερινή Θεία Λειτουργία και στην Λιτανεία θα συμμετέχουν 15 Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα θα συλλειτουργήσουν οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιος, Ηλείας κ. Γερμανός, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και, φυσικά, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Έως και τα ξημερώματα σήμερα χιλιάδες προσκυνητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας έφτασν στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Ανδρέου για να προσκυνήσουν την εικόνα και την Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις