Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξανακυκλοφορεί στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ «Ο Ταχυδρόμος – Il Postino»

Ξανακυκλοφορεί στις Ελληνικές αίθουσες τ...

Έχει τιμηθεί με Όσκαρ καλύτερης μουσικής ενώ ήταν υποψήφιο για άλλα 4 Όσκαρ

Το φετινό καλοκαίρι έχουμε αρκετές επανεκδόσεις ταινιών. Όπως είδαμε στις 19 Ιουλίου 2018 ξαναβγαίνει το τρυφερό φιλμ «Ο Ταχυδρόμος – Il Postino» που είχε σκηνοθετήσει ο Μάικλ Ράντφορντ. Ήταν μία συμπαραγωγή της Γαλλίας, Ιταλίας και Βελγίου και πρωταγωνιστούσαν ο Φιλίπ Νουαρέ, η Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, ο Μάσιμο Τροΐζι και οι Λίντα Μορέτι, Ρενάτο Σκάρπα.

Διάρκεια: 108 λεπτά.

Σύνοψη:

Σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο Ρουόπολο, (Μάσιμο Τροΐζι) γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα (Φιλίπ Νουαρέ) εξόριστο από την πατρίδα του για πολιτικούς λόγους. Ο Μάριο διακινεί την αλληλογραφία του ποιητή, ο οποίος έχει λάβει πολιτικό άσυλο απ' την Ιταλία, υπό τον όρο ότι θα μένει μόνιμα σε μια ερημική περιοχή.

Ο Μάριο έχει καρδιά ποιητή αλλά λίγο ταλέντο με τις λέξεις. Ο Νερούδα θα γίνει δάσκαλός του και θα περάσουν μαζί ατέλειωτες ώρες συζητώντας για τα νοήματα των λέξεων, την πολιτική, το γράψιμο και, πάνω από όλα, για τις γυναίκες και τον έρωτα, μιας και ο Μάριο δεν έχει μάτια για άλλη γυναίκα, εκτός από την όμορφη Μπεατρίτσε Ρούσο (Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα) και χρειάζεται τη βοήθεια του ποιητή για να της εκφράσει τα συναισθήματά του.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα «Αρντιέντε Πατσέντσια» του Αντόνιο Σκάρμετα (1985) και ακολουθεί αρκετά πιστά την πλοκή του, με τη διαφορά ότι η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ιταλία του '50 αντί για τη Χιλή του '60.

Διακεκριμένη για την αριστουργηματική λιτότητά της με την οποία περιγράφει την γοητευτική γέφυρα ανάμεσα στον κόσμο της ποίησης και τον κόσμο των αγνών συναισθημάτων, που όμως δεν βρίσκουν τα λόγια για να εκφραστούν σωστά, η ταινία του Μάικλ Ράντφορντ, γνώρισε απροσδόκητα θερμή υποδοχή από το ευρύ κοινό και κέρδισε περισσότερες από 30 διεθνείς διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες και το Όσκαρ Πρωτότυπης μουσικής (1995), ενώ ήταν υποψήφια σε τέσσερις (4) ακόμα κατηγορίες: για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α' Ανδρικό Ρόλο και καλύτερο διασκευασμένο σενάριο.

Επίσης, το 1996 έλαβε τρία Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA): Σκηνοθεσίας, Μουσικής και Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας.

*Πιθανόν να δούμε το όμορφο αυτό φιλμ και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture