Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025 Τέμπη ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι Κουτσούμπας και Καζάκος χειροκρότησαν τον "Οιδίποδα" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Κατράκειο -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι Κουτσούμπας και Καζάκος χειροκρότησαν...

Πολλοί και οι ηθοποιοί όπως ο Κ. Μαρκουλάκης που παρακολούθησαν την παράσταση

Παρουσία χιλίων και πλέον θεατών ανέβηκε το βράδυ της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια στην Αθήνα, η παράσταση «Οιδίπους - Ο μύθος της Ιστορίας του Κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου την σκηνοθεσία και τη σύνθεση του κειμένου υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σταύρου Τσακίρη.

Την παράσταση που έλαβε θερμό χειροκρότημα, παρακολούθησε μεταξύ άλλων στο Κατράκειο,  ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς και ο ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος, ο οποίος είχε πάει οικογενειακώς.

Η παράσταση αυτή στη Νίκαια ήταν και η τελευταία εκτός έδρας και πλέον απομένουν 2 ακόμα παραστάσεις του «Οιδίποδα» που θα δοθούν στις 14 και 15 Σεπτέμβρη στις 21.30 στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου.

Στο Κατράκειο ήσαν ακόμα την Πέμπτη το βράδυ και χειροκρότησαν τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές του «Οιδίποδα», οι Νίκος Σοφιανός και Δημήτρης Αρβανιτάκης που είναι στελέχη του ΚΚΕ, ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρία Καλλιμάνη η οποία κατάγεται από το Αίγιο, Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντζελα Μπρούσκου, Άννα Βαγενά, η σκηνοθέτιδα Ρούλα Πατεράκη, η Πατρινή Αγγελική Αντωνοπούλου που είχε παλιότερα την γκαλερί Επίκεντρο στην Πάτρα, κ.α.

Η παράσταση «Οιδίπους» εξιστορεί έναν από τους αρχαιότερους μύθους, αυτόν των Λαβδακιδών, όπως τον συνέλαβε ο λαός και τον διαχειρίστηκαν οι μεγάλοι τραγικοί ποιητές. Είναι μία σύνθεση των επτά τραγωδιών που αναφέρονται στο μύθο του Οίκου των Λαβδακιδών: «Οιδίπους Τύραννος», «Οιδίπους επί Κολωνώ» και «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Φοίνισσες», «Βάκχες» και «Ικέτιδες» του Ευριπίδη και «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου.

Σκηνικά: Αλέξανδρος Ψυχούλης. Μουσική: Μίνως Μάτσας. Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου. Κοστούμια: Ορσαλία Παρθένη.

Παίζουν οι: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Λάλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Λένα Δροσάκη, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Παγώνης, Κώστας Νικούλι, Νάνσυ Χριστοπούλου, Ελένη Ανδρικοπούλου και ο Τάκης Χρυσικάκος.

Οι φωτ. είναι από το www.902.gr

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στη φωτ. οι κ.κ. Κουτσούμπας και Καζάκος με τον Σταύρο Τσακίρη.

Στη φωτ. οι κ.κ. Κουτσούμπας και Καζάκος...

Στη φωτ. οι κ.κ. Κουτσούμπας και Καζάκος με τον Σταύρο Τσακίρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture