Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

"Σάλος" για το πατρινό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και τα έργα μαμούθ που αναλαμβάνει

"Σάλος" για το πατρινό Ινστιτο...

Καταγγελίες για προνομιακή μεταχείριση και ηθικό ασυμβίβαστο του Θεόδωρου Κομνηνού - Πρόεδρος ο Παύλος Σπυράκης

Καταγγελίες για προνομιακές σχέσεις που στιγματίζουν τη διαχείριση προγραμμάτων μαμούθ του υπουργείου Παιδείας και που εμπλέκουν το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πάτρας, είδαν το φως της δημοσιότητας στον Αθηναϊκό Τύπο. Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με τίτλο «Χρηματοδοτούν και ελέγχουν τον εαυτό τους τα παιδιά απ’ την Πάτρα» κάνει λόγο για σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται αναφορικά με τον τρόπο επιλογής των φορέων που υλοποιούν έργα ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Κι αυτό καθώς ο ρόλος του εποπτεύοντος και του εποπτευόμενου στα εν λόγω έργα, όχι μόνο δεν είναι διακριτός αλλά αφορά στο ίδιο πρόσωπο. «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» δηλαδή.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη δυσφορία της ακαδημαϊκής κοινότητας για την προνομιακή, όπως τη χαρακτηρίζει, μεταχείριση που απολαμβάνει το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πάτρας.

Στο πλαίσιο της κριτικής αυτής, ότι δηλαδή το ΕΑΙΤΥ (Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών) αναλαμβάνει τα προγράμματα φιλέτα, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι στενοί δεσμοί που διατηρεί το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθυντής του οποίου τα τελευταία 15 χρόνια είναι ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών κ. Παύλος Σπυράκης, με την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου παιδείας που διαχειρίζεται τα μεγάλα ευρωπαϊκά πακέτα.

Ειδικότερα ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών δράσεων του υπουργείου, που υλοποιεί από την αρχή έως το τέλος όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, κ. Θεόδωρος Κομνηνός, δεν είναι απλώς υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας.

Είναι παράλληλα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΑΙΤΥ, διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Τομέα εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και αναπληρωτής του Τομέα Ασφάλειας του ΕΑΙΤΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ανακοίνωνε τις εκλογές στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009, ο πατρινός τότε υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος υπέγραφε προγραμματική συμφωνία με το Ινστιτούτο αναθέτοντάς του έργα ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Εξάλλου η εφημερίδα «Το Παρόν» είχε φέρει πρόσφατα στη δημοσιότητα πτυχές του νομοσχεδίου που προωθείται σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται αρμοδιότητες που μέχρι σήμερα ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείς και περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, και συγκεκριμένα οι αρμοδιότητες διαχείρισης, ανάπτυξης και επιχειρησιακής εκμετάλλευσης του συνόλου των κεντρικών υποδομών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των ψηφιακών εφαρμογών και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ),να αποδοθούν στο ΕΑΙΤΥ (Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being