Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χανιά: Τακτικός παραθεριστής ο γιος του Καντάφι

Χανιά: Τακτικός παραθεριστής ο γιος του Καντάφι

Γνώριμος από τα παλιά στους Κρητικούς ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι

Τον υιό Καντάφι τον γνωρίσαμε από τα πρόσφατα τηλεοπτικά του διαγγέλματα, όπου κουνώντας το δάκτυλο, έλεγε στους συμπατριώτες του να… κάτσουν φρόνιμα. Για τους Χανιώτες όμως ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ένας γνώριμος από τα παλιά, μιας και ο πιο προβεβλημένος γιος της οικογένειας Καντάφι ήταν φανατικός φίλος των Χανίων, στα οποία και παραθέριζε συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκ Κρήτης καταγόμενος δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του στο Mega. O κ. Καμπουράκης είπε, πως ο υιός Καντάφι όχι μόνο αγαπούσε τα Χανιά, αλλά ξόδευε μεγάλα ποσά για τη διασκέδασή του στα καταστήματα της πόλης. Μάλιστα, όπως είπε ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο υιός Καντάφι «έκλεινε» καταστήματα για να διασκεδάσει ο ίδιος και η πολυμελής ακολουθία του, αλλά πολλές φορές δεν εμφανιζόταν.

Ωστόσο ο ιδιοκτήτης που στο μεταξύ απαγόρευε την είσοδο σε άλλους θαμώνες, αποζημιωνόταν από αποσταλμένο του Καντάφι και με το παραπάνω. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καμπουράκη, όταν εμφανιζόταν ο Καντάφι, πάντοτε συνοδευόταν από ισχυρή ομάδα σωματοφυλάκων.

Για το θέμα έχει σήμερα εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα των Χανίων «Χανιώτικα Νέα» στην οποία μιλούν επιχειρηματίες της περιοχής για το πώς συμπεριφερόταν ο υιός  Καντάφι.

«Ήταν τρελαμένος με τα Χανιά και για τα καταστήματα δεν ήταν πελάτης, ήταν πελατάρα». Ο επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης του 'Villa Mercedes' στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά, κ. Γιώργος Κανατάκης, είναι κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά τον γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι.

«Κατ’ αρχήν κάθε λογαριασμός του καθημερινά ήταν περίπου 3.000 ευρώ. Ερχόταν μαζί με δύο άντρες της συνοδείας του και δύο δικούς μας αστυνομικούς της Ασφάλειας. Τον συνόδευαν και κοπέλες. Κύριος με τα όλα του, με άψογη συμπεριφορά.

Δεν ξέρω τι έκανε στην πατρίδα του αλλά εδώ ήταν κύριος», αναφέρει ο κ. Κανατάκης. Την τελευταία φορά που βρέθηκε στα Χανιά, το περυσινό καλοκαίρι, τον συνόδευε ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης καθώς και Κύπριοι εφοπλιστές αλλά και διευθυντές μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί, αν ενδιαφερόταν για επενδύσεις στα Χανιά. Αυτό πάντως που έχει καταγραφεί είναι η τακτική του παρουσία σε γνωστές ψαροταβέρνες και η εκλεκτικότητά του σε ό,τι αφορά τα κρασιά.
«Είχε αστείρευτες γνώσεις σε ό,τι αφορά το κρασί και ειδικά τις σαμπάνιες.

Ζητούσε τη Dom Perignon του ’96 και αν δεν την είχε το κατάστημα την έφερνε αυτός. Πλήρωνε πάντα cash και όπου πήγαινε του άνοιγαν τις πόρτες διάπλατα. Του άρεσε το clubing και σε εμάς ερχόταν και καθόταν σε συγκεκριμένη γωνία κάθε βράδυ, μάλλον για λόγους ασφαλείας, έτσι ώστε να έχει την αντίληψη του χώρου», τονίζει ο κ. Κανατάκης.

«Ηταν τρελαμένος με τα Χανιά. Είχε μεγάλο έρωτα για την παλιά πόλη. Αυτό μας έλεγαν και τα μέλη του πληρώματος του κότερού του», μας αναφέρουν Χανιώτες, που έβλεπαν το νεαρό Λίβυο να βρίσκεται στο σκάφος, που έδενε συνήθως μπροστά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, στην παλιά πόλη.

Ο ίδιος έμενε σε πεντάστερο ξενοδοχείο και το κότερο το ήθελε για εκδρομές. «Είχε πολύ καλή συμπεριφορά, έδινε μεγάλα πουρμπουάρ στις παραλιακές ταβέρνες, στα καφέ και στα μπαρ, άνετος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις