Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών για το Τμήμα Γεωλογίας

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών για...

Αν αληθεύουν οι φήμες περί κατάργησης θα υπάρξει δυναμική αντίδραση

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ΄ αριθ. 460/19.5.2011 συνεδρίασή της συζήτησε το σχετικό δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας που αναφέρει πως – μεταξύ άλλων – το Τμήμα Γεωλογίας του Π.Π. εμφανίζεται να βρίσκεται «στο κόκκινο» ως υπό κατάργηση, χωρίς μέχρι σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να έχει επισήμως διαψεύσει το δημοσίευμα. Η Γεωλογία είναι μια από τις απαραίτητες βασικές επιστήμες που αλληλεπιδρά με σχεδόν όλες τις άλλες, ενισχύοντας έτσι την προώθηση της διεπιστημονικής έρευνας και εκπαίδευσης στο  Πανεπιστήμιο.

Το Τμήμα Γεωλογίας

·       Λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών με επιτυχία για περισσότερο από τρεις δεκαετίες με πρόσφατα ανανεωμένα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, τα οποία στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην ευρύτερη κατανόηση της ύπαρξης και επάρκειας των ορυκτών πόρων, των φυσικών διεργασιών, την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον και για το πώς τα εν λόγω προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Εκατοντάδες πτυχιούχοι και διδάκτορες του Τμήματος εργάζονται στελεχώνοντας θέσεις Γεωεπιστημόνων σε διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε Ελληνικά και διεθνή ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια.

· Παρουσιάζει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα μέσα από πολλά εθνικά, διακρατικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία έχουν οδηγήσει σε πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης.

· ‘Έχει ιδιαίτερα υψηλή κοινωνική προσφορά με την παραγωγή και τη διάχυση των επιστημονικών γνώσεων στην τοπική και Ελληνική κοινωνία και τον συμβουλευτικό  ρόλο του σε θέματα των γνωστικών αντικειμένων που θεραπεύει και είναι κρίσιμα για την ανάπτυξη της χώρας.

Ακούσιες ή εκούσιες διαρροές προθέσεων στον Τύπο, από όπου και εάν προέρχονται, πριν καν συζητηθούν με τα ίδια τα Τμήματα, τα Πανεπιστήμια και τις διοικήσεις τους, αφενός μεν δείχνουν παντελή άγνοια των θεμάτων από αυτούς που εισηγούνται καταργήσεις τέτοιων Τμημάτων, καθώς δεν φαίνεται να βασίζονται σε διαφανή αξιολογικά κριτήρια, αφετέρου δε προξενούν αναστάτωση στην εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα των Ακαδημαϊκών Τμημάτων. Επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε συγχώνευση και κατάργηση Τμημάτων είναι απόφαση της Συγκλήτου, στο πλαίσια του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αυθαίρετη προσπάθεια αποσκοπεί στη διάρρηξη του επιστημονικού ιστού του Πανεπιστημίου και καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  να διαψεύσει τη συγκεκριμένη φημολογία περί κατάργησης του Τμήματος Γεωλογίας ή – σε περίπτωση που το δημοσίευμα αληθεύει – να ενημερώσει την Πρυτανική Αρχή αρμοδίως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις