Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι συμβαίνει με το Φράγμα Πείρου - Παραπείρου;

Τι συμβαίνει με το Φράγμα Πείρου - Παραπείρου;

Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου στον βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη

Το ζήτημα της άμεσης συνέχισης των εργασιών του φράγματος Πείρου Παραπείρου και την ολοκλήρωση του με βάση το χρονοδιάγραμμα, έθεσε με αναφορά του ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και  ανέμενε με ιδιαίτερη προσοχή την σχετική απάντηση.
Η απάντηση που δόθηκε περιγράφει την εμπλοκή, και θέτει το τέλος του Ιουνίου ως  ημερομηνία συζήτησης της ένστασης της αναδόχου εταιρείας.

Συγκεκριμένα στην απάντηση του Υπουργού τονίζεται η αναγκαιότητα της διαβούλευσης για την σύσταση  του Φορέα Διαχείρισης του Έργου  με την ευθύνη των τοπικών φορέων.
Προς απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε την απάντηση του Αρμοδίου  Υπουργού  η οποία έχει ως εξής:

«Σε απάντηση  της  παραπάνω σχετικής  Αναφοράς   και  σύμφωνα  με  στοιχεία  της αρμόδιας Υπηρεσίας, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κ. Μιχάλη Μπεκίρη, τα εξής: Η υπηρεσία κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο του έργου, ο οποίος κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης αυτής,  ενώ παράλληλα εντατικοποίησε τις εργασίες προκειμένου να συνεχίσει την κατασκευή του έργου.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία της εκτέλεσης των δημοσίων έργων, η άσκηση εμπρόθεσμης ένστασης από τον ανάδοχο, αναστέλλει τις συνέπειες της έκπτωσης μέχρι αυτή να οριστικοποιηθεί και ο ανάδοχος υποχρεούται να συνεχίσει τις εργασίες της εργολαβίας.

Στη λήψη της απόφασης, που θα εκδοθεί το αργότερο ως το τέλος Ιουνίου 2011, για την αποδοχή ή απόρριψη της ένστασης, θα ληφθεί υπόψη η καταφανής ή μη βελτίωση του ρυθμού εκτέλεσης των εργασιών, ώστε να πιθανολογείται βάσιμα η έγκαιρη και έντεχνη εκτέλεση του έργου.

Το έργο «Ύδρευση Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο φάση Β' - Στάδιο Κατασκευής» χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε Ε. και έχει καταληκτική ημερομηνία περαίωσης την 31-12-2012.

Επιπλέον το Υπ. ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία θα προχωρήσει σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς για τη σύσταση και λειτουργία του φορέα διαχείρισης του έργου του θέματος..»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις