Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τι θα δούμε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ- Από τους Momix στην Μαρινέλλα και από τον Φασουλή στον Κιμούλη

Τι θα δούμε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ- Α...

Μία πρώτη γεύση από τα γερά χαρτιά των δύο φεστιβάλ της Πάτρας

Momix, Μαρινέλλα, Πέτρος Φιλιππίδης, Γιώργος Κιμούλης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μητροπάνος, Μπάσης, Κότσιρας, Αιμίλιος Χειλάκης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νένα Μέντη, Νίκος Κουρής, Θοδωρής Αθερίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Το πρόγραμμα που σχεδιάζεται φέτος από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και από το έτερο Φεστιβάλ της Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος περιλαμβάνει πολλά και γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και του Θεάτρου.

Με γερά χαρτιά τους Momix και την Μαρινέλλα το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας φέτος κάνει οικονομία στον προυπολογισμό του, αλλά προσπαθεί να κρατήσει σταθερή την ποιότητα των προσκεκλημένων σχημάτων.

Ευαισθησία χιούμορ, εφευρετικότητα και δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση και φαντασία, συνθέτουν το DNA των περίφημων ΜΟΜΙΧ, της κορυφαίας και διασημότερης ομάδας ακροβατικού χορού στον κόσμο! Οι "θαυματοποιοί χορευτές" του φημισμένου χορογράφου Moses Pendleton, που οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική, επιστρέφουν στη χώρα μας και επισκέπτονται για πρώτη φορά την Πάτρα στις 7 Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στο επίσημο πρόγραμμα της περιοδείας τους.

Μία μέρα αργότερα στις 8 Ιουλίου έρχεται στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο η Μαρινέλλα με την θεατρική παράσταση "Μαρινέλλα - Το μιούζικαλ" των Ρέππα - Παπαθανασίου που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα.

Στις 6 Ιουλίου θα σταθμεύσει στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας ο "Οθέλλος" με τον Γιώργο Κιμούλη, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την Σμαράγδα Καρύδη ενώ ο Θέμης Μουμουλίδης επιστρέφει στο Αρχαίο Ωδείο σκηνοθετώντας τον Αιμίλιο Χειλάκη στον έτερο Σαίξπηρ της σεζόν και συγκεκριμένα στον "Άμλετ".

Μητροπάνος, Κότσιρας και Μπάσης θα δώσουν συναυλία στο Παμπελοποννησιακό στις 11 Ιουλίου, ενώ και ο Πέτρος Φιλιππίδης επιστρέφει στο Αρχαίο Ωδείο με την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη στις 20, 21 και 22 Ιουλίου.

Όσο για το Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος αναμένεται όπως κάθε χρόνο ν αφέρει στην Πάτρα τις παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, αρχής γενομένης από τους "Σκηνοβάτες" του Σταμάτη Φασουλή.

Αποσπάσματα από τραγωδίες και κωμωδίες Ελλήνων και ρωμαίων ποιητών, ύμνοι και χορικά, μίμοι καθώς και εντυπωσιακές αθλοπαιδιές, μονομαχίες, ακροβατικά και θεαματικές επιδείξεις με φωτιές - στοιχεία της ρωμαϊκής αρένας – συνθέτουν ένα ετερόκλητο, πολύχρωμο και γοητευτικό κολάζ!

Ένα εντυπωσιακό σύνολο ηθοποιών δίνει ζωή στο πρωτότυπο αυτό σκηνικό εγχείρημα: Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Νίκος Κουρής, Τάνια Τρύπη, Ελένη Κοκκίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Θανάσης Αλευράς, Σωκράτης Πατσίκας, Άλκηστις Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Μαργαρίτα Λουμάκη, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Δεπάστας, Δημήτρης Τσέλιος, Δήμητρα Σιγάλα, Χρήστος Σπανός, Τζένη Διαγούπη, Ελένη Βεργέτη, Κλειώ – Δανάη Οθωναίου, Μίνως Θεοχάρης, Νάντια Κοντογεώργη, Ηρώ Μπέζου, Σπύρος Ανδρεόπουλος, Άγγελος Τριανταφύλλου, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αντώνης Πασβάντης, Δημήτρης Καπετανάκης, Νεφέλη Κουρή.

Στην Πάτρα αναμένεται και ο "Ηρακλής μαινόμενος" του Ευριπίδη από το Εθνικό με all star καστ που περιλαμβάνει τους: Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θοδωρής Αθερίδης, Γιάννης Βογιατζής, Στεφανία Γουλιώτη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Γάλλος, Γιώργος Μπινιάρης, Γιώργος Ζιόβας, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Αργύρης Πανταζάρας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Προκόπης, Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Κώστας Κοράκης, Kωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλα Μπούνταλη, Δημήτρης Μακαλιάς, Ντένης Μακρής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture