Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάτρα-Δήμος: Οι κήνσορες της ηθικής που καταγγέλουν αυτά τα οποία έκαναν οι ίδιοι...

Πάτρα-Δήμος: Οι κήνσορες της ηθικής που ...
Νασόπουλος Νάσος

Του Νάσου Π. Νασόπουλου

Υπάρχει μια παρέα στην Πάτρα, που αυτοαναγορεύτηκε σε κήνσορα της ηθικής. Αυτή την παρέα την αποτελούν κάποιοι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και κάποιοι δημοσιογράφοι.

Αφού κατά την προεκλογική περίοδο «έφαγαν τα λυσσακά τους» να μην βγει Δήμαρχος ο Δημαράς, τώρα, άρχισαν το άλλο τροπάριο: κάθε τι που κάνει ο Δημαράς καταγγέλλεται ως «ηθικά επιλήψιμο» και σκανδαλώδες.

Ποια είναι τα υποτιθέμενα σκάνδαλα;

Πρώτον, ό,τι ο Δημαράς πήρε κάποια άτομα ως συμβούλους, δικαίωμα που δίνει ο νόμος σε κάθε Δήμαρχο, σε κάθε Πρωθυπουργό, σε κάθε Υπουργό. Και το δίνει ο νόμος αυτό το δικαίωμα, γιατί αναγνωρίζει την ανάγκη στον κάθε πολιτικό που ασκεί εξουσία, να διαθέτει ένα επιτελείο ανθρώπων που εμπιστεύεται για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Μάλιστα ο νόμος λέει ότι μόλις τελειώσει η θητεία του Δημάρχου, αυτοί οι σύμβουλοι φεύγουν μαζί του.  Η πρώτη επίθεση που δέχθηκε ο Δημαράς από την εν λόγω παρέα ήταν γιατί δεν κράτησε τους συμβούλους που είχε ο Φούρας και πήρε συμβούλους της δικής του επιλογής!

Δεύτερον, ότι ο Σκιαθάς πήρε ως συνεργάτες στον Πολιτιστικό Οργανισμό, τον Δημήτρη και τον Αντρέα, με σύμβαση έργου, για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. «Σκάνδαλο» η πρόληψη φωνάζουν κάποιοι. Και ποιοι είναι αυτοί που φωνάζουν; Είναι άτομα τα οποία με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, κατέλαβαν θέσεις στο Δήμο πριν από χρόνια, ως επιλογές παρελθόντων Δημάρχων. Και αντί αυτοί οι άνθρωποι να έχουν το ηθικό ανάστημα, την ώρα που έφυγε ο Δήμαρχος που τους προσέλαβε ως συνεργάτες, να φύγουν κι αυτοί μαζί του, όχι μόνον δεν έφυγαν, αλλά έμειναν, διεκδικώντας μονιμοποίηση και ειδική μεταχείριση!

Εφηύραν λοιπόν τη φράση «ο Δημαράς ξεχρεώνει προεκλογικά γραμμάτια» και καταγγέλλουν συλλήβδην όσες επιλογές κάνει. Λες και δεν έχει αυτός το δικαίωμα, που τού το αναγνωρίζει και ο νόμος, να έχει τους δικούς του συνεργάτες. Σύμφωνα με την ηθική της εν λόγω παρέας ο Δημαράς θα πρέπει να έχει ως συνεργάτες τους συμβούλους του Φούρα, του Καράβολα, του Φλωράτου. Δηλαδή ο Παπανδρέου θα πρέπει να έχει ως συμβούλους τους συνεργάτες του Καραμανλή!

Εκτός κι αν τα παιδιά αυτά, δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν ότι Δήμαρχος βγήκε ο Δημαράς, παρά τον πόλεμο που τού έκαναν.

Ζήτησα ήδη επισήμως από το Δήμο να μού δώσει τη λίστα όλων των προσλήψεων που έχουν γίνει στο Δήμο Πατρέων και στους Οργανισμούς του, τα τελευταία 15 χρόνια, με συμβάσεις έργου ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ακόμα κι αυτές που εξελίχθηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Όταν δημοσιευθεί αυτή η λίστα θα γελάσουμε πολύ. Και θα γελάσουμε γιατί εκεί θα διαπιστώσετε τι είδους γραμμάτια εξοφλούν κάποιοι σφοδροί επικριτές του Δημαρά.

Και κάτι επί προσωπικού: κάποιος ραδιοφωνικός σταθμός έβαλε μια κοπελιά και πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει αν ο Νασόπουλος προσελήφθη στην ΔΕΫΑΠ. Κάποια εφημερίδα σήμερα έγραψε και σχετικό σχόλιο θεωρώντας δεδομένο ότι ο Νασόπουλος προσελήφθη στην ΔΕΫΑΠ. Για να μην κουράζεστε σας απαντώ ότι ο Νασόπουλος δεν προσελήφθη στην ΔΕΫΑΠ και σε κανέναν άλλο Οργανισμό. Και δεν προσελήφθη όχι γιατί θα ήταν κακό αλλά επειδή δεν τον ενδιέφερε, παρότι είχε σχετική πρόταση από τον Δήμαρχο να αποτελέσει έναν εκ των συνεργατών του, σύμφωνα με τις δυνατότητες που τού δίνει ο νόμος. Τιμητική η πρόταση για το πρόσωπό μου, αλλά είναι άλλα τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα. Να θυμίσω δε ότι στα 15 τελευταία χρόνια δύο φορές συνεργάστηκα με το Δήμο. Μία για 9 μήνες το 2004-2005 στο Καρναβάλι και μία το 2010 στην οργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης Harley Davidson. Και τις δύο φορές με σχέση εξωτερικού συνεργάτη, κατόπιν πρότασης των τότε Δημάρχων (Καράβολα και Φούρα) και αφού ελήφθη σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία (να θυμίσω δε, ότι στην περίπτωση της Harley Davidson, δεν ψήφισε θετικά η παράταξη Δημαρά!!!).

ΣΗΜ: Η πλάκα είναι ότι στην εν λόγω παρέα συμμετέχουν και κάποιοι αιρετοί, που αν αρχίσεις να αραδιάζεις τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις που έχουν κάνει, γράφεις εγκυκλοπαίδεια. Α, συμμετέχουν ως «πληροφοριοδότες» και κάποιοι σύμβουλοι του Δημαρά. Ε, ρε γέλια που θα γίνουν μόλις αρχίσουν να βγαίνουν ονόματα…

Επειδή με το άρθρο του Μαρτίου (Μέρος πρώτο: Το ψέμα του κ. Παπαγιαβή και οι …ηθικολόγοι του τοπικού πολιτικού συστήματος) το μήνυμα δεν κατέστη σαφές τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλα άρθρα με  θέματα όπως:

-Η σχέση που υπήρχε μεταξύ Δήμου, Νομαρχίας, Περιφέρειας με τοπικές εφημερίδες και άλλα τοπικά Μέσα.

-Η πρόσληψη συμβούλων σε Δήμο, Νομαρχία, ΟΛΠΑ, Περιφέρεια (εκεί να δείτε τι γινόταν...) όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα.

-Η φράση "λαμόγιο" και τι προσπαθούν να κρύψουν αυτοί που την χρησιμοποιουύν κατά κόρον.

Και δεν σταματώ εδώ...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις