Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πύργος: Έως και 35% τα κλειστά μαγαζιά σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους

Πύργος: Έως και 35% τα κλειστά μαγαζιά σ...

Στενάζει η τοπική αγορά

Σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης που πριν δύο χρόνια προσπαθούσε κάποιος να βρεί μαγαζί να νοικιάσει ακόμα και δίνοντας "αέρα" στον προηγούμενο ενοικιαστή, τώρα τα κλειστά μαγαζιά συνεχώς αυξάνουν. Από μια επιτόπια έρευνα διαπιστώνουμε ότι σε εμπορικούς δρόμους της πόλη όπως η οδός Γερμανού και η οδός Αιόλου τα κλειστά μαγαζιά φθάνουν σε ποσοστό 35%.

Ακολουθούν η οδός Ερμού (ειδικά στο κομάτι από Σταυροπάζαρο έως Χαλικιάτικα), η περιοχή γύρω από την Δημοτική Αγορά, η οδός Λετρίνων αλλά και η οδός Πατρών που τον τελευταίο μήνα έκλεισαν πέντε μαγαζιά που λειτουργούσαν επί δεκαετίες στον Πύργο.

Η αγορά έχει «νεκρώσει». Το ποσοστό του τζίρου μειώνεται συνεχώς, ενώ τα "λουκέτα" συνεχίζονται.

Και νέα «λουκέτα» έρχονται μετά τις εκπτώσεις για την ήδη δοκιμαζόμενη σκληρά μικρομεσαία επιχείρηση του Πύργου και της Ηλείας.

Μάλιστα αν δεν ληφθούν άμεσα μέσα στήριξης, οι απολύσεις θα προκαλέσουν ακόμα πιο εκρηκτική αύξηση της ανεργίας με καταστρεπτικές συνέπειες για όλους.

Ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό είναι τα περίπτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Πύργο αυτές τις μέρες, έκλεισαν άλλα δυο. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα, περιόρισε δραματικά το ποσοστό κέρδους των περιπτερούχων, με αποτέλεσμα - σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος - από το τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα να κλείσουν 2.000 από τα περίπου 18.000 περίπτερα στη χώρα! Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και για τους υπόλοιπους!

Ενδεικτικό της κρίσης είναι οι δεκάδες αγγελίες πώλησης περιπτέρων, με τα ζητούμενα ποσά να κυμαίνονται από 8.000 ευρώ και να φθάνουν έως και τις 60.000 ευρώ, αναλόγως της τοποθεσίας, αν και σε πολλές περιπτώσεις ο όρος «τιμή συζητήσιμη» φανερώνει τη διάθεση διαπραγμάτευσης.

«Δυστυχώς οι φόροι έδωσαν τη χαριστική βολή στο περίπτερο σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι σε όλη τη χώρα που κρατούν τεφτέρι και άλλοι που πια το έχουν κόψει, γιατί δεν «βγαίνουν» ή ''φεσώθηκαν'' και άλλοι που για τον ίδιο λόγο αναγκάστηκαν να πωλούν τσιγάρα χύμα παρ' όλο που δεν επιτρέπεται», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτερούχων-Αναπηρικών Κυλικείων, Θοδωρής Μάλλιος.

Σύμφωνα με περιπτερούχους, το τελευταίο διάστημα, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός αυτών που ζητούν τσιγάρα «χύμα», είτε για λόγους οικονομίας (κυρίως) είτε επειδή προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα... σταδιακά.

Ο κλάδος των βενζινοπωλών αντιμετωπίζει και αυτός σοβαρά προβλήματα και πολλά βενζινάδικα στον Νομό "βαζουν λουκέτο".

Μόνο στον άξονα Πύργος - Ζαχάρω τον τελευταίο καιρό έκλεισαν πέντε (5) βενζινάδικα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά