Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανήλικοι απέτρεψαν αποπλάνηση από ιερωμένο

Ανήλικοι απέτρεψαν αποπλάνηση από ιερωμένο

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρύβουν πολλούς κινδύνους για τους ανυποψίαστους ανήλικους χρήστες και όχι μόνο.

Ο επικεφαλής της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης παρουσίασε το νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά τον Ιούλιο σε Κω, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Ιωάννινα και Κεφαλονιά. Πλέον στην Ελλάδα το 93% των παιδιών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, ενώ τρία εκατομμύρια Ελληνες είναι "συνδεδεμένοι" με διάφορους τρόπους πάνω από 2,5 ώρες καθημερινά, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας.

Η παρουσία των απατεώνων είναι παραπάνω από εκτεταμένη σε διάφορους τομείς, από την οικονομική απάτη ως την παιδεραστία.

Διάφορες εγκληματικές ομάδες ή άτομα μέσω του διαδικτύου προσπαθούν να εξαπατήσουν υποσχόμενοι, στις πιο αθώες περιπτώσεις, κέρδη και δώρα που δεν υπάρχουν και στις χειρότερες διαπράττουν εγκλήματα.

Ο κ.Σφακιανάκης ανέφερε περίπτωση στην οποία ιερωμένος επεδίωξε να ξεγελάσει ανήλικο με σκοπό να τον αποπλανήσει, και μάλιστα σε κεντρική πλατεία της Αθήνας.

Η εξέλιξη αυτή αποφεύχθηκε επειδή ο νεαρός είχε προνοήσει να πάρει μαζί του και φίλους του και τελικά απέτρεψε την επίθεση.

"Μπορούμε και πρέπει να μιλήσουμε ιδιαίτερα στους νέους για να αντιδρούν δυναμικά, όπως στην περίπτωση αυτή, είπε ο κ. Σφακιανάκης και υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο στόχος στον οποίο στρατεύονται, απο πλευράς αστυνομίας, επιστήμονες και ψυχολόγοι".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις