Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στους ρυθμούς των Ρίχτερ Πάτρα και Ναύπακτος – Ο σεισμός των 5 Ρίχτερ προκάλεσε ρωγμές σε σπίτια

Στους ρυθμούς των Ρίχτερ Πάτρα και Ναύπα...

Μικρό το εστιακό του βάθος στην παράκτια περιοχή της Ναυπάκτου

19.25. ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ρωγμές σε σπίτια προκλήθηκαν σε σπίτια του Ρίου και του Ακταιού, εξαιτίας της σεισμικής δόνησης των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 17.35 στη Ναύπακτο. Αναγνώστες του thebest.gr, τόσο από το Ρίον, όσο και από το Ακταίο επικοινώνησαν μαζί μας, αναφέροντας ότι μετά το σεισμό διαπίστωσαν ρηγματώσεις στα σπίτια τους. Το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στα σπίτια δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί αυτή την ώρα, καθώς απαιτείται η αυτοψία ειδικών.

Επίσης, στην Πυροσβεστική αναφέρθηκε μία πτώση τοίχου σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας.

18:40. ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με νεώτερη ανακοίνωσή του το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στις 17.35 στη Ναύπακτο είναι της τάξης των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και όχι 4,8 όπως αρχικά είχε ανακοινώσει. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το επίκεντρο της δόνησης είναι 20 χιλιόμετρα βοριοανατολικά της Πάτρας και ένα χιλιόμετρο από την πόλη της Ναυπακτου, με εστιακό βάθος τα πέντε χιλιόμετρα.

Μιλώντας νωρίτερα στο thebest.gr o Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών δρ. Ευθύμιος Λέκκας, υπογράμμισε ότι ο σεισμός αυτός αποτελεί συνέχεια των σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα ο σεισμός ήταν της τάξης των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το γεγονός δεν εμπνέει ανησυχία καθώς ο καθηγητής θεωρεί ότι τα σεισμικά ρήγματα στην περιοχή δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 5 Ρίχτερ.

Πάντως, δεν απέκλεισε να υπάρξουν και άλλες σεισμικές δονήσεις τις επόμενες ώρες και ημέρες, κάτω πάντως από 5 Ρίχτερ.

17.40: Ταρακουνήθηκε στις 17:35 η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή από σεισμό που σύμφωνα είναι 4,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη Ναύπακτο. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ήταν εξαιρετικά επιφανειακός, μόλις 5 χιλιόμετρα, και το επίκεντρό του εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα και μόλις ένα χιλιόμετρο από την Ναύπακτο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό.

Νεώτερα σε λίγο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις