Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ι.Ν. ζητεί την παραίτηση της Κυβέρνησης και την άμεση προκήρυξη εκλογών

Το  Περιφερειακό Συμβούλιο Ι.Ν. ζητεί τη...

Συνεδρίαζε σήμερα και χθες

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μέσω ψηφίσματος που εξέδωσε κατά  τη χθεσινή συνεδρίασή του, στην Κέρκυρα, ζητεί την παραίτηση  της Κυβέρνησης και την άμεση  προκήρυξη εκλογών.

Το θέμα, για έκδοση σχετικού ψηφίσματος, τέθηκε – καταρχήν - εκτός ημερήσιας  διάταξης από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Κώστα Γιαννακούρη και  στη συνέχεια από τον Αντιπρόεδρο του Π.Σ. Λευτέρη Γιαννάτο.

Μετά από διαλογική συζήτηση και κατάθεση απόψεων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, συνέθεσε τις προτάσεις, λαβαίνοντας υπόψη και αυτές που εξέθεσε ο επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γιώργος Καλούδης, διαμορφώνοντας το τελικό κείμενο ψηφίσματος.

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η παρούσα Κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα σε χείριστη οικονομική κατάσταση.

Οι επιλογές της στο οικονομικό επίπεδο απέτυχαν.

Οι Έλληνες από το όριο της φτώχιας πέρασαν στο όριο της πείνας.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι αντίθετες της λαϊκής εντολής και καταλύουν την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας.

Ο μόνος δρόμος είναι η παραίτηση της Κυβέρνησης και η άμεση προκήρυξη εκλογών, πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις από εξέγερση λαού πεινασμένου και εξαθλιωμένου, πριν η χώρα απολέσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Θεωρούμε ότι η επόμενη Βουλή πρέπει να είναι Συντακτική, με προοπτική τη θεμελίωση μιας δημοκρατικά αποκεντρωμένης Πολιτείας και να επανακαθορίσει την πορεία της χώρας, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε, το ψήφισμα «πέρασε» κατά πλειοψηφία, αφού οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» (με εξαίρεση το Λευτέρη Γιαννάτο), Γιώργος Καρύδης, Ανδρομάχη Δαγκλή και Άγγελος Βλάχος, το καταψήφισαν, ενώ η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατάθεσε δικό της ψήφισμα, το οποίο μειοψήφισε.

Το Ψήφισμα της «Λαϊκής  Συσπείρωσης» για την επίθεση της Κυβέρνησης στα λαϊκά εισοδήματα

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.,  παίρνει απανωτά μέτρα που οδηγούν στη φτώχια και την εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και της Νεολαίας.

Σε αυτή την αντιλαϊκή επίθεση έχει την πολιτική συναίνεση της Ν.Δ και του ΛΑ.Ο.Σ

Η τελευταία διήμερη πανελλαδική απεργία (19-20/10.2011) απέδειξε ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι αντίθετη με την πολιτική της κυβέρνησης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο απαιτεί:

- Να φύγει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

- Να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές

- Να απομονωθούν πολιτικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας

- Η λύση που συμφέρει τον λαό είναι η αποδέσμευση από την Ε.Ε με λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μεγάλα μέσα παραγωγής, ώστε ο παραγόμενος πλούτος που παράγει ο λαός να γυρίζει στον ίδιο.

Όσοι επικαλούνται ότι η χώρα είναι «υπό κατοχή», υποκρίνονται γιατί τα κόμματα τους συνειδητά ψήφισαν την συμφωνία του Μάαστριχτ που παραχωρεί στο Ευρωενωσιακό Διευθυντήριο κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις