Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΑΤΡΑ: Έληξε η ομηρία Καπλάνη: "Ήμουν έξι ώρες κλειδωμένος. Είναι τραμπουκισμός"

ΠΑΤΡΑ: Έληξε η ομηρία Καπλάνη: "Ήμο...

Κλείδωσαν στο γραφείο του τον πρόεδρο των ΑΤΕI - "Έχουν σπάσει τα πάντα"

Νεώτερη ενημέρωση 19.55 Επί έξι ώρες εγκλωβισμένος στο γραφείο του στο ΤΕΙ της Πάτρας έμεινε  ο πρόεδρος των ΑΤΕΙ Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης, ο οποίος περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατούσε μιλώντας στο thebest.gr. Η ομηρία του κ. Καπλάνη έληξε πριν από μισή περίπου ώρα όταν έφτασαν στο ΤΕΙ για να του συμπαρασταθούν τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ, τα οποία ήταν εμφανώς εκνευρισμένα από την ενέργεια των φοιτητών.

Όπως είπε ο κ. Καπλάνης: "αναμένουμε από τους υπόλοιπους φοιτητές να καταδικάσουν τα επεισόδια. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του".

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν σπουδαστές του ΑΤΕΙ συγκεντρώθηκαν αρχικά στον κόμβο του Κούκου ενώ έσπευσε επί τόπου και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Oμάδα σπουδαστών εγκλώβισε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη καρφώνοντας μάλιστα την πόρτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στην παιδεία.

Ο Προεδρος του ΤΕΙ είπε στο thebest.gr την ώρα της ομηρίας του:

«Είμαι ακόμη στο γραφείο μου επί έξι ώρες. Θεωρώ οτι είναι κατάντια να μου έχει στερηθεί η ελευθερία από  μια μειοψηφία φοιτητών με συγκεκριμένα αιτήματα. Νομίζουν ότι εγώ έχω τη δύναμη να ικανοποιήσω τις απαιτήσεις τους, λες και είμαι κάποιος επιχειρηματίας.

Δεν σεβάστηκαν καν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Αυτό τους χαρακτηρίζει. Το πιο απλό θα ήταν να σκεφτούν αν αυτός ο άνθρωπος είναι άρρωστος ή αν θα του συμβεί κάτι. Αυτό είναι κατάντια. Δεν ξέρω από πού υποκινούνται  και ποιος τους υποδαυλίζει.

Είμαι εδώ και έξι ώρες κλειδωμένος. Είναι τραμπουκισμός αυτό. Περιμένω να μου ανοίξουν. Έχουν σπάσει τα πάντα. Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι η υγεία και η ελευθερία ενός ανθρώπου. Τα μέλη του Συμβουλίου είπαν ότι δεν ερχόμαστε ξανά υπό τέτοιο καθεστώς και τέτοιες συνθήκες. Δεν θα γίνουν αναθέσεις. Τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία. Τους υποσχεθήκαμε για την αναπλήρωση των απουσιών, αυξήσαμε τον αριθμό των εκτάκτων σε αριθμό μεγαλύτερο από αυτό που έδωσε το υπουργείο κτλ. Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Χτίσανε τις πόρτες και νομίζουν ότι έτσι δείχνουν την επαναστατική τους αγωγή» δήλωσε πριν απο λίγο στο thebest.gr ο κ. Καπλάνης.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:20

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις