Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To βιβλίο της Ελένης Στασινού στην έκθεση βιβλίου «Umbria Libri 2011»

To βιβλίο της Ελένης Στασινού στην έκθεσ...

Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη γυναίκα

Ξεχωριστή θέση θα έχουν φέτος τα ελληνικά γράμματα,  στην ετήσια έκθεση του βιβλίου «Umbria Libri 2011», η οποία  θα διεξαχεί στην Περούτζια της Ιταλίας (10 με 13 Νοεμβρίου) καθώς θα εκπροσωπηθούν με το βιβλίο «Η Γυναίκα των Δελφών» της συγγραφέας Ελένης Στασινού, που εξέδωσε ο οίκος «Ωκεανός». Το βιβλίο «Η Γυναίκα των Δελφών» επιλέχτηκε από τον πολιτιστικό και λογοτεχνικό φορέα INSULA EUROPEA του πανεπιστημίου της Περούτζια και θα είναι μεταξύ οκτώ βιβλίων που θα παρουσιαστούν από τις συγγραφείς.

Τίτλος της φετινή έκθεσης βιβλίου Umbria libri, που πραγματοποιείται για 16ης χρονιά, «Ήταν μια φορά η Γυναίκα....», και είναι αφιερωμένη στη γυναίκα.

Η έκθεση έχει μία ιδιαιτερότητα που την ξεχωρίζει από τις άλλες του είδους της. Είναι ο δεσμός της τοπικής εκδοτικής παραγωγής με εκείνη της εθνικής και της διεθνούς.

Με κριτήριο το θέμα της «Γυναίκας» επιλέγηκαν έργα οκτώ συγγραφέων γυναικών μεταξύ των οποίων εκείνο της κυρίας  Ελένης Στασινού, «Η Γυναίκα των Δελφών». Ένας βασικός λόγος για τον οποίο επελέγη το έργο της κ Στασινου, εκτός βέβαια του τρόπου με τον οποίο εκθέτει τα δρώμενα  και την ιστορική τεκμηρίωση πραγματικών γεγονότων που βαδίζουν παράλληλα με την εξέλιξη της αφήγησης, είναι το γεγονός ότι το κύριο πρόσωπο του μυθιστορήματος είναι μία  «Γυναίκα». Γυναίκα, η οποία ξεχωρίζει με τη μόρφωσή και το δυνατό χαρακτήρα της ανάμεσα σε όλες τις άλλες και σε μια εποχή που κάθε απόκλιση από το μοντέλο «Γυναίκα-σύζυγος-μητέρα» ήταν αδιανόητη.

Στις 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί συζήτηση Στρογγυλής τραπέζης όπου τέσσερις γυναίκες συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και η κ Στασινού, που με την βοήθεια της κυρίας Άννας Δρακοπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της και στη συνέχεια θα λάβει μέρος στη συζήτηση, με συμμετοχή του κοινού, στο θέμα «Η γυναικεία κατάσταση». Την  συζήτηση θα συντονίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Περούτζια και υπεύθυνος του INSULA EUROPEA Carlo Pulsoni.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν διάφορες  εκδηλώσεις όπως αυτή της «Insulaeuropea» (www.insulaeuropea.eu). Αυτό το μέρος της οργάνωσης το διαχειρίζεται μία ομάδα ανθρώπων των γραμμάτων διαφόρων επιστημονικών τομέων (ιστορικοί, φιλόλογοι, μελετητές της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας) και βιβλιόφιλοι από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη. Όλα αυτά τα άτομα τα ενώνει η αγάπη για τα ευρωπαϊκά θέματα αλλά και η θέληση να δημιουργηθούν πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας.

Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία, η οποία χρησιμεύει σαν βιτρίνα για την παρουσίαση έργων της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, να είναι το σκαλοπάτι από όπου θα μπορέσουν τα έργα πολλών και αξιόλογων Ελλήνων συγγραφέων να βρουν  τη θέση που τους αξίζει στον ευρωπαϊκό ορίζοντα των γραμμάτων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture