Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Toni Sfinos: Ο σόουμαν από τα Καλάβρυτα τραγουδά ...Τζέκινς Χαν

Toni Sfinos: Ο σόουμαν από τα Καλάβρυτα ...

Ξεσηκώνει το νεαρόκοσμο στο μπαρ Κοο Κοο στο Γκάζι με το πληθωρικό του στυλ

Πολλές συζητήσεις και ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα γύρω από το όνομα ενός Ελληνοκαναδού καλλιτέχνη και σώουμαν με το όνομα Tonis Sfinos ο οποίος εμφανίζεται στη σκηνή του Αθηναικού live bar Koo Koo στο Γκάζι ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια της δεκαετίας του ’60, ‘70 και ‘80 με το δικό του μοναδικό και αμίμητο ύφος και στυλ. Ο Toni Sfinos, όπως διαβάσαμε στην free press εφημερίδα Athens Voice, έχει γεννηθεί στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στο χωριό Φίλια που βρίσκεται στο κοινοτικό διαμέρισμα του πρώην Δήμου Λευκασίου και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 900 μέτρων.

Ο 46χρονος καλλιτέχνης έζησε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Τορόντο όπου σε ένα ελληνικό στέκι όπου δούλευε σερβιτόρος και στην κουζίνα στο πλύσιμο των πιάτων, παροτρύνθηκε από το αφεντικό του και βγήκε στην πίστα του μαγαζιού και είπε κομμάτια των συγκροτημάτων Idols και Charms. Αποτέλεσμα ήταν σιγά σιγά να αρχίσει καλλιτεχνική καριέρα και όλοι στον Καναδά να τον μάθουν ως τον Toni the Greek.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010 επιχειρεί μία δεύτερη μουσική καριέρα έχοντας πάντα ως πρότυπα καλλιτέχνες όπως ο Ντέμης Ρούσος, ο Μάικ Ροζάκης του αγαπημένου τραγουδιού «Μια μέρα θαρθείς», ο Τομ Τζόουνς της επιτυχίας «Ντιλάιλα» αλλά και γενικότερα πρότυπα όπως ο Καζανόβας, ο Μπάτμαν, κ.α. Ο Toni Sfinos με τα σώου του, τα οποία περιλαμβάνουν κομμάτια όπως το «Όνειρα πουλιά μου ταξιδιάρικα» ή το «Τζέκινς Χαν» που είχε εκπροσωπήσει την Γερμανία στη Γιουροβίζιον το 1979 και κατόπιν το είχε διασκευάσει στα ελληνικά ο Λάκης Τζορντανέλι, ξεσηκώνει το νεαρόκοσμο που γεμίζει ασφυκτικά το Koo Koo και τον αποθεώνει. Ο Toni Sfinos που αυτοαποκαλείται η ψυχή της παρέας δήλωσε στην Athens Voice ότι ήρθε και πάλι στην Ελλάδα στην πλέον κατάλληλη στιγμή, «τώρα που η Ελλάδα είναι σαν το κούνημα του Σειληνού, επέστρεψα να δώσω τη λύτρωση, θα φτιάξω το ίματζ μας παγκοσμίως γιατί είμαστε μάγκες ρε».

Τέλος ο Toni Sfinos μιλώντας για την ιδιαίτερη πατρίδα του ανέφερε ότι «νοσταλγώ τον τόπο μου και συγκινούμαι όταν σκέφτομαι το ουζάκι στον πλάτανο στου Προίκου, τη θέα από την Αγία Τριάδα, τον κλωτσοτενεκέ που παίζαμε, που κλέβαμε κρασί από το βουτσί στο κατώι, τον ήχο από τα τσοκάνια (κουδούνια) το πρωί, την ομίχλη. Έχω ηχογραφήσει τα γίδια σε κασέτα και την βάζω και την ακούω το πρωί».

ΤΑΚΗΣ ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight