Διοργανώθηκε απο τη ΝΕΑ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 η εναρκτήρια συνάντηση του έργου LOC PRO II-Support and Promotion of Local Products and SMEs through ICT (Υποστήριξη Τοπικών Προϊόντων & ΜΜΕ μέσω χρήσης ΤΠΕ) στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013».
Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης της ΠΔΕ –η οποία είναι επικεφαλής του εταιρικού σχήματος- και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος.
Ο κ. Αθανασόπουλος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εταίρων του έργου που ήρθαν στην Πάτρα για την εναρκτήρια συνάντηση εξέφρασε την ικανοποίησή του που φορείς με τεχνογνωσία και ισχυρή έκφραση πολιτικής και στρατηγικής στην τοπική κοινωνία συμπράττουν προς όφελος της ενδυνάμωσης τόσο του αγροτικού τομέα όσο και των τοπικών προϊόντων της περιοχής παρέμβασης, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.
Ταυτόχρονα επεσήμανε πως το LOC PRO II, όπως και τα υπόλοιπα εγκεκριμένα έργα της ΝΕΑ (5) και της ΠΔΕ (7) στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, θα υλοποιηθούν σε συνάφεια με τη γενικότερη αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας και τα επιχειρησιακά προγράμματα που θα ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα, όπως το Καλάθι Προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Το συντονισμό της συνάντησης είχε ο Διευθυντής της ΝΕΑ κ. Κώστας Γιωτόπουλος και η επιστημονική συνεργάτιδα της ΝΕΑ, κ. Γωγώ Γαλάνη.
Το έργο LOC PRO II:
Το έργο LOC PRO II διάρκειας 26 μηνών και συνολικού προϋπολογισμού 1.131.775 € έρχεται ως συνέχεια του επιτυχημένου έργου LOC PRO που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.
Έχοντας ως «κληρονομιά» τα τεχνολογικά εργαλεία που δημιουργήθηκαν στο πρώτο έργο και αξιολογώντας τα αδύνατα σημεία και τις ευκαιρίες εξέλιξής τους προς όφελος της τοπικής αγροτικής οικονομίας, το LOC PRO II στοχεύει να υποστηρίξει στενά τους παραγωγούς τυπικών προϊόντων που χαρακτηρίζουν την περιοχή φέρνοντάς τους σε άμεση επαφή με μοντέρνους τρόπους προώθησης της επιχείρησής τους, εκπαιδεύοντάς τους σε θεματικά αντικείμενα συναφή της δραστηριότητάς τους και προβάλλοντας γενικά το προφίλ των τοπικών αγροτικών προϊόντων σε περιφερειακό και διασυνοριακό επίπεδο.
Η παρέμβαση που προτείνει το έργο θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητά τους και να «χτίσουν» έτσι ισχυρό ανταγωνιστικό και ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Με τον τρόπο αυτό και με τις περιφερειακές επιπρόσθετες δράσεις του έργου θα ενισχυθεί η κατάρτιση των ωφελούμενων επιχειρηματιών, η ολοκληρωμένη προώθηση των προϊόντων και η ανάπτυξη διασυνοριακής δικτύωσης.
Το έργο εξυπηρετεί τους εξής στόχους:
την παροχή προς τους επιχειρηματίες γνώσης της αλυσίδας καταναλωτών και προμηθευτών για τοπικά προϊόντα
την καλλιέργεια ικανοτήτων που απαιτούνται για την ενσωμάτωση εργαλείων πληροφορικής και marketing στις καθημερινές διαδικασίες τους
την καλλιέργεια θετικών συνεργιών μεταξύ επιχειρηματιών, δημόσιων φορέων και ερευνητικών οργανισμών
την ανάπτυξη και πιλοτική λειτουργία Περιφερειακών Κέντρων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (RICTs) που θα προωθούν τα τοπικά προϊόντα, θα λειτουργούν ως τοπικά σημεία πρόσβασης σε νέες τεχνολογίες και θα ενδυναμώνουν συνεχώς τη διαπεριφερειακή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων οργανισμών
Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους εξής φορείς:
1. Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α.) της ΠΔΕ (επικεφαλής εταίρος)
2. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
3. ΤΕΙ Μεσολογγίου
4. Πανεπιστήμιο Πάτρας
5. Επαρχία του Bari
6. Επαρχία του Brindisi
7. Δήμος του Bisceglie
8. Τμήμα Αγροπεριβαλλοντικών & Περιφερειακών Επιστημών-Πανεπιστήμιο Bari
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr