CULTURE

/

Πάτρα: Οι νέοι φωτογραφίζουν τη διαπολιτισμικότητα

Κοινοποίηση
Tweet

Το σεμινάριο έγινε στην Αίγλη

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη, με επιτυχία το σεμινάριο, στο πλαίσιο του έργου: «Οι νέοι φωτογραφίζουν τη διαπολιτισμικότητα», που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στην αίθουσα Αίγλη της Veso Mare.

Στο έργο, η φωτογραφία θα αποτελέσει το μέσο ώστε τα νέα άτομα να αποτυπώσουν, με το φωτογραφικό φακό, πώς «βλέπουν» τη διαπολιτισμικότητα στην πόλη τους. Συντονιστής είναι ο Δήμος Lewisham Borough του Λονδίνου και εταίροι εκτός από την Πάτρα, είναι οι πόλεις Tilburg (NL), Berlin-Neukolln (DE), Lublin (PL) και Izhevsk (RU). Πρόκειται για πόλεις που αποτελούν μέλη στο δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το έργο υλοποιούν, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης πολίτη, με το Γραφείο Εθελοντισμού και σε συνεργασία με την ΑΔΕΠ.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, δόθηκε έμφαση στην ευαισθητοποίηση ως προς το σεβασμό της διαφορετικότητας, της σημασίας της προσωπικότητας κάθε ατόμου ως προς την ανάδειξη της διαπολιτισμικότητας, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μιας πόλης που δεν εντοπίζονται από έναν απλό επισκέπτη αλλά προσδιορίζονται μόνο αφού κανείς διερευνήσει σε βάθος το πολιτιστικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό περιβάλλον της.

Μετά από κάλεσμα σε εθελοντικές οργανώσεις νέων και συλλόγους μεταναστών, έχει οργανωθεί η ομάδα των νέων ατόμων στην Πάτρα, που αποτελεί τη βάση για την υλοποίηση του έργου. Ο συντονιστής του σεμιναρίου, κ. Paul Chapman (Δήμος Lewisham Borough του Λονδίνου) έμεινε με πολύ θετικές εντυπώσεις αναγνωρίζοντας τη δυναμική της ομάδας των νέων και το ενδιαφέρον τους, τόσο για τη διαπολιτισμικότητα όσο και για τη φωτογραφία, ως μέσο για την ανάδειξή της.

Με στόχο την ενίσχυση της διασύνδεσης μεταξύ των «Διαπολιτισμικών πόλεων» του δικτύου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του κ. Chapman με την κ. Ιουλία

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture