MARIA'S TASTE

/

Χοιρινό στο φούρνο με σως δεντρολίβανου!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Διεθνής κουζίνα Νο5

Πολύ εύκολη συνταγή και ιδιαίτερα αρωματική! Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να διαλέξετε ένα καλό κομμάτι χοιρινού. Το κότσι ή και η σπάλα δίνουν ωραία ψητά φούρνου αλλά το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε επί τόπου τον κρεοπώλη σας όταν θα πάτε να αγοράσετε.

Υλικά

700γρ χοιρινό κρέας σε κομμάτια

6-7 πατάτες κομμένες σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας φύλλα δεντρολίβανου

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

100ml ξύδι

100ml κόκκινο ξηρό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα γουδί λιώνουμε το σκόρδο μαζί με τα φυλλαράκια δεντρολίβανου για να απελευθερωθούν τα αρώματά τους!

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι  και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ομογενές μείγμα.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού και τις πατατούλες σε μια στρώση όλα αν γίνεται. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ψηθεί. (περίπου 1-1 ½ ώρα)

Καλή απόλαυση!

Tips : Για ακόμα πιο μαλακό κρέας μπορούμε να το ψήσουμε σκεπασμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο σε χαμηλότερο φούρνο αλλά για περισσότερη ώρα!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste