CULTURE

/

Αναγόρευση του κ. Ιωάννη Π. Τσιβίδη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κοινοποίηση
Tweet

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγόρευσης του κ. Ιωάννη Π. Τσιβίδη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο κ. Ιωάννης Τσιβίδης απέκτησε το δίπλωμα Bachelor of Science το 1972 από το Πανεπιστήμιο της Minnesota, Minneapolis, και τα διπλώματα Master of Science και Ph.D. in Electrical Engineering, αμφότερα από το University of California, Berkeley, το 1973 και 1976.

Είναι Charles Batchelor Professor of Electrical Engineering στο Columbia University, New York. Έχει εργαστεί στη Motorola Semiconductor and AT&T Bell Laboratories, και έχει διδάξει στα πανεπιστήμια: University of California, Berkeley, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής Advisory Committee on Science and Technology for Developmentτου ΟΗΕ.

H έρευνα του Καθηγητή κ. Τσιβίδη είναι επικεντρωμένη στα μικτά αναλογικά-ψηφιακά κυκλώματα για τηλεπικοινωνιακές και άλλες εφαρμογές. Έχει εντρυφήσει σε αυτό το αντικείμενο σε επίπεδο ηλεκτρονικής διάταξης, κυκλώματος, συστήματος και υπολογιστικών εξομοιώσεων. Παρουσίασε το 1976 τον πρώτο πλήρως ολοκληρωμένο ΜΟS τελεστικό ενισχυτή και εισήγαγε τεχνικές λεπτομερούς σχεδιασμού οι  οποίες υιοθετήθηκαν ευρέως  και οδήγησαν στην πρώτη μαζική παραγωγή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων μικτού σήματος. Το λογισμικό πακέτοSwitcap, που αναπτύχθηκε από την ερευνητική του ομάδα, έγινε standard στη βιομηχανία και χρησιμοποιήθηκε στο σχεδιασμό εκατοντάδων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για τις τηλεπικοινωνίες, βιο-ιατρικές εφαρμογές και στα ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης. Τεχνικές για την υλοποίηση ολοκληρωμένων αναλογικών φίλτρων, τις οποίες συν-εφηύρε, έχουν αξιοποιηθεί στη μεγάλου όγκου παραγωγή τους και χρησιμοποιήθηκαν για πολλά χρόνια στην ανάπτυξη υψηλής ταχύτητας σκληρών δίσκων, κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών.

Σε επίπεδο ηλεκτρονικών στοιχείων, για τον έλεγχο προηγμένων μοντέλων ΜΟS διατάξεων ο ίδιος και η ομάδα του έχουν προτείνει πλατφόρμες μέτρησης της απόδοσης, οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως και έχουν συμβάλει στην εξέλιξη της μοντελοποίησης του MOS transistor. Η πρόσφατη έρευνά του εστιάζει στις ψηφιακές τεχνικές εμπνευσμένες από τον αναλογικό χώρο και στην έρευνα πάνω σε συστήματα,  οδηγούμενα από γεγονότα (event driven), για τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων και ψηφιακών φίλτρων συνεχούς χρόνου χωρίς αναδίπλωση (aliasing).

Έχει συγγράψει τρία βιβλία και έχει επιμεληθεί ως υπεύθυνος έκδοσης τρία επί πλέον. Το βιβλίο του Operation and Modeling of the MOS Transistor αποτελεί ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο βιβλίο-πρότυπο, και έχει μεταφραστεί σε Chinese και Farsi.

Έχει τιμηθεί με το 1984 IEEE W.R.G. Baker Award για την καλύτερη δημοσίευση σε όλο το εύρος σωματείων του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE), και έχει λάβει ως μόνος συγγραφέας ή συ-συγγραφέας τιμητικά βραβεία για την καλύτερη δημοσίευση  από: το  European Solid-State Circuits Conference το 1986 και το IEEE International Solid-State Circuits Conference το 2003. Έχει λάβει τις  τιμητικές διακρίσεις  Darlington Award, το έτος 1987, και Guillemin-Cauer Award, τα έτη 1998 and 2008, από το  IEEE Circuits and Systems Society. Έχει τιμηθεί με βραβεία εξαιρετικής διδασκαλίας: το Columbia’s  Presidential Award for Outstanding Teaching το 2003,  το IEEE Undergraduate Teaching Award το2005 και το IEEE Circuits and Systems Education Award το 2010. Είναι Fellow of the IEEE  και έχει λάβει το IEEE Gustav Robert Kirchhoff Award το 2007.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

· Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή κ. Γεώργιο Παναγιωτάκη

· Χαιρετισμός από τον τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή κ.Σταύρο Κουμπιά

· Χαιρετισμός  από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητή κ.Νικόλαο Ανυφαντή

· Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Καθηγητή κ. Αντώνιο Τζε

· Παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του τιμώμενου από τους: κ. Αλέξη Μπίρμπα, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

· Αναγόρευση του κ. Ιωάννη Π. Τσιβίδη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και επίδοση του μεταλλίου του Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη στον τιμώμενο

· Περιένδυση του τιμώμενου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου

· Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ»

· Δεξίωση

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture