SPORTS LETTERS

/

Λονδίνο 2012: Έλληνες που αγωνίζονται με το εθνόσημο άλλης χώρας

Κοινοποίηση
Tweet

Τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα

Επίσημα η Ελλάδα μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με 103 αθλητές και αθλήτριες. Ανεπίσημα όμως με 108, καθώς τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα αγωνίζονται με σημαίες άλλων χωρών.

Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν, έναν προς έναν. Πιο δημοφιλής είναι το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός με τα χρώματα της Νέας Ζηλανδίας.

Ο πανύψηλος Κώστας Λουλούδης, που έχει το παρατσούκλι «Σταν» γεννήθηκε στην Αγγλία και αποτελεί πλήρωμα της οκτάκωπου της Μ. Βρετανίας.

Στο... γειτονικό κανόε καγιάκ και συγκεκριμένα στο αγώνισμα του σλάλομ θα συναντήσουμε έναν Γερμανό. Τον Σιδέρη Τασιάδη, αντίπαλο του Χρήστου Τσακμάκη, που γεννήθηκε στη πόλη Αουγκσμπουργκ, όπως και ο Ελληνας πρωταθλητής.

Θα ήταν φυσικά αδύνατο να λείπει Ελληνας εξ Αμερικής. Ο Αλέξανδρος Μασιάλος είναι αθλητής υψηλού επιπέδου της ξιφασκίας. Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής ομοσπονδίας ξιφασκίας, δεν θέλησε να επαναπατριστεί, ούτε καταδέχθηκε καν να το συζητήσει μάλιστα.

Και τελευταία αφήνουμε τη μοναδική κοπέλα της παρέας. Η Λουίζα Πουλή γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1993 στην Κέρκυρα από Ελληνα πατέρα και Αγγλίδα μητέρα με καταγωγή το Μπέρμιγχαμ. Είναι αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής της Μ. Βρετανίας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports letters