Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα
Εύκολο και νοστιμότατο μεζεδάκι για τη μπύρα ή το κρασί μας ή και ορεκτικό για το τραπέζι μας. Ας το φτιάξουμε!
Υλικά
4 πιπεριές φλωρίνης
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο
100γρ κασέρι τριμμένο
50γρ φέτα τριμμένη
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Τσίλι σκόνη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές μας σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτά. Τις βγάζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια, κόβουμε το καπάκι τους και τις αποφλοιώνουμε.
Βγάζουμε τη μεμβράνη από το λουκάνικο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει, προσθέτουμε το λουκάνικο, τα μπαχαρικά μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περιπου 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το μείγμα μας τις πιπεριές. Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο, ραντίζουμε με λίγο ξύδι και ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά και να λιώσουν τα τυριά, περίπου 15-20 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr