Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα
Ένα παραδοσιακό, λατρεμένο πιάτο, παραγγελιά του φίλου μου Χρήστου Ο. Ελαφρύ δεν το λες, αλλά αξίζει να το απολαμβάνουμε που και που! Ας το φτιάξουμε! Υλικά 3-4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο Κανέλλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι
1 φλιτζ.μείγμα τριμμένων τυριών (κεφαλοτύρι, κασέρι, ένταμ κ.α) Λίγο μοσχοκάρυδο |
|
Εκτέλεση |
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. |
|
Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να μαραθούν ελαφρά και τις αφήνουμε πάλι σε απορροφητικό χαρτί για λίγο να φύγουν τα πολλά λάδια. |
|
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε και τις ντομάτες, αλάτι και τα μπαχαρικά μας και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα του κιμά. Λίγο πριν σβήσουμε προσθέτουμε και το μαϊντανό. |
|
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρει χρώμα το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα. |
|
Προσθέτουμε το αβγό, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ομογενές μείγμα. |
|
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά. |
|
Πάνω σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε μπεσαμέλ και την απλώνουμε. Πασπαλίζουμε τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ . |
|
Καλή απόλαυση! |
|
|
|
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr