Κατηγορία : Πίτες και τάρτες
Μια εύκολη πίτα ακόμα και για αρχαρίους. Είναι απλή, γευστική, χορταστική και πολύ ελαφριά καθώς δεν έχει φύλλο. Ας τη δοκιμάσουμε!
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια χοντροκομμένα στον τρίφτη και καλά στεγνωμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
Μερικά φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
½ κιλό φέτα τριμμένη με το χέρι
3 αβγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη (συν λίγη ακόμα για πασπάλισμα)
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά να μαραθούν ελαφρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη φέτα, τη κρέμα γάλακτος και τη φρυγανιά μέχρι να έχουμε ομογενές μείγμα το οποίο προσέχουμε να μην είναι πολύ αραιό. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.) Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και ρίχνουμε το μείγμα μας από την κατσαρόλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτα μας. (δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο μείγμα ένα μαχαίρι που θα πρέπει να βγει στεγνό, όπως κάνουμε στο κέικ).
Σερβίρεται και ζεστή και κρύα!
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr