ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψάρια-νυχτερίδες κάτω από την πετρελαιοκηλίδα της BP

Κοινοποίηση
Tweet

Άγνωστα μέχρι σήμερα στον Κόλπο του Μεξικού

Η οικολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει η πετρελαιοκηλίδα στο Μεξικό είναι ανυπολόγιστη, ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία της Αμερικής. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για παύση της διαρροής στην καλύτερη περίπτωση τον Αύγουστο, καθώς όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα να ελαττωθεί η διαρροή πετρελαίου, απέτυχαν.

Ο πετρελαϊκός εφιάλτης απειλεί, εκτός από τα ψάρια της περιοχής, ασπόνδυλα και καρκινοειδή που τροφοδοτούσαν μια πλούσια βιομηχανία αλιείας, ακόμη και πτηνά που σταθμεύουν στους βαλτότοπους του Δέλτα του Μισισιπή, από τους οποίους το πετρέλαιο είναι αδύνατο να απομακρυνθεί.

Η καταστροφή, διογκώνεται από την στιγμή που Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν δυο άγνωστα μέχρι σήμερα είδη ψαριών που πιθανότατα ζουν αποκλειστικά εκεί. Πρόκειται για δύο ψάρια «νυχτερίδες » που ζουν σε μεγάλα βάθη στον Κόλπο του Μεξικού και ονομάζονται έτσι επειδή στέκονται στο βυθό ακουμπώντας στα πτερύγιά τους και θυμίζουν νυχτερίδες που σέρνονται πάνω στα φτερά τους.

Η ανακάλυψη αυτή καταδεικνύει τη δυνητική απώλεια βιοποικιλότητας που μπορεί να προκαλέσει μια καταστροφή αυτής της κλίμακας.

Προσπαθώντας να βάλουν «φρένο» ταχύτερα στην οικολογική καταστροφή ειδικοί προτείνουν να μπουν στη «μάχη» τα ρωσικά βαθυσκάφη Mir, τα οποία είναι τα καλύτερα σκάφη για καταδύσεις σε μεγάλο βάθος - έως 6,000 μέτρα - στον κόσμο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις