Στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσίων βρίσκονται οι Ελληνες
"Λεφτά υπάρχουν" έλεγε προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου και αποδεικνύεται ότι δεν έχει άδικο. Με τη διαφορά ότι αντί να τα πάρει από αυτούς που τα έχουν, προσπαθεί να καλύψει την "μαύρη τρύπα" της Ελληνικής Οικονομίας περικόπτοντας τα πενιχρά μεροκάματα αυτών που δεν έχουν. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα οι Έλληνες βρίσκονται στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσίων, την ώρα που η χώρα οικονομικά είναι σε πιο δυσχερή θέση ακόμα και από την Μποτσουάνα!
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλος πλούτος συσωρευμένος σε πολύ λίγα Ελληνικά χέρια. και αντί η κυβέρνηση να βρει τους λίγους και να πάρει πολλά από αυτούς, βρίσκει τους πολλούς κλαι εξανεμίζει τα λίγα που παίρνουν.
Όσον αφορά στον Ελληνικό πλούτο γράφει σήμερα το "Bήμα": Στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσίων βρίσκονται οι Ελληνες, ασφαλώς πιο πίσω από τους Ελβετούς ή τους Αμερικανούς, αλλά και πολύ πιο μπροστά από διάφορους θαυμαστούς «αναδυόμενους», Κινέζους, Ρώσους κ.λπ., και μόλις 6 θέσεις μετά τους Γερμανούς, που έρχονται 16οι!
Παρ΄ ότι θεωρούνται μεταξύ των κύριων θυμάτων της χρηματοπιστωτικής κρίσης (έπονται οι Αμερικανοί και οι Ισπανοί), εξακολουθούν να ελέγχουν κατ΄ άτομο και κατά μέσον όρο σχεδόν 26.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις, χρηματοπιστωτικά προϊόντα (μετοχές, ομόλογα) ή και ασφαλιστικά προϊόντα, πολύ περισσότερα από τις 17.500 ευρώ που είναι ο παγκόσμιος μέσος όρος.
Στην κατάταξη αυτή (όπου δεν συνυπολογίζονται ακίνητα ή άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία) οι Ελβετοί έρχονται πρώτοι, με σχεδόν 164.000 ευρώ κατά κεφαλήν περιουσία, και ακολουθούν οι Αμερικανοί, με σχεδόν 102.000, ενώ κατά μέσον όρο οι «αναδυόμενοι» βρίσκονται πολύ πιο πίσω, με μόλις 3.900 οι Βραζιλιάνοι, 2.500 οι Κινέζοι, 1.400 οι Ρώσοι και ούτε 550 ευρώ οι Ινδοί!
Ολα αυτά τα συμπεράσματα πηγάζουν από την «Εκθεση για τον παγκόσμιο πλούτο» που εξέδωσε η γερμανική Αllianz, σύμφωνα με την οποία μπορεί οι απώλειες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση να μην έχουν ακόμη πλήρως αποκατασταθεί, όμως ελάχιστα (κατά 4%) υπολείπονται από τα σχεδόν 86 τρισ. ευρώ όπου είχαν φτάσει πριν από την κρίση οι ιδιωτικές περιουσίες.
Διαβάστε περισσότερα: https://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=354980&dt=17/09/2010#ixzz0zlfz6UEs
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr