ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πανικός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το σκάνδαλο με τον Πατρινό επιχειρηματία

Κοινοποίηση
Tweet

Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ, ενώ αναζητούνται και άλλα έκτροπα. Αποφασισμένος να φτάσει στο τέλος ο Τάσος Αποστολόπουλος.

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η απάτη με πρωταγωνιστή γνωστό ειχειρηματία της Πάτρας οι οποίος εισέπραξε δύο φορές επιδότηση 230.000 ευρώ μέσω του επενδυτικού νόμου  και άφησε σύξυλη την Αχαϊκή Τράπεζα στην οποια ειχε εκχωρήσει το δικαίωμα είσπραξης. Η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για το θέμα από τον Γενικό, ολοκληρώνεται το αργότερο σε δύο  ημέρες και αναμένεται να επιρρίψει ευθύνες σε συγκεκριμένους υπαλήλους που περιεργως πώς, δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν πρόσεξαν την απάτη αν και ακριβώς αυτό- το να προσέχουν- ήταν η δουλειά τους.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι αποφασμένος να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει δώσει εντολή να γίνει εκκαθάριση και άλλων περίεργων υποθέσεων και να αναζητηθούν πιθανά νέα σκάνδαλα με επιδοτήσεις, καθώς υπάρχει υποψία ότι μπορεί να δρούσε ολόκληρο κύκλωμα γύρω απο αυτές.

Όλες αυτές τις ημέρες καταβάλλεται από το περιβάλλον του επιχειρηματία μια αγωνιώδης προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος και αποσιώπησής του από τα ΜΜΕ, η οποία όμως δεν έχει αποδώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας εντάχθηκε στον επενδυτικό νόμο, αλλά ακολούθως εκχώρησε το δικαίωμα ένταξής του στην Αχαϊκή Τράπεζα, αποσπώντας από αυτήν  το ποσό του συνόλου της επιδότησης.

Η Τράπεζα έστειλε έγγραφο στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με το οποίο τις ενημέρωνε ότι είναι πλέον η δικαιούχος της εγκριθείσας επιδότησης.

Τον Ιούλιο του 2009 έκανε πάλι εμφάνιση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας. Προσκόμισε τότε μια απλή υπεύθυνη δήλωση στην οποία ανέφερε ότι επανέκτησε από την Αχαϊκή Τράπεζα το δικαίωμα είσπραξης της επιδότησης.

Κατάφερε τότε να πάρει μία επιταγή με το ποσό των 230.000 ευρώ και αμέσως κατευθύνθηκε στην Εθνική Τράπεζα για να ειπσράξει το ποσό. Και το εισέπραξε καθώς η Τράπεζα είχε διαβεβαιώσεις απο την Περιφέρεια ότι όλα είναι Ο.Κ.

Τρεις ημέρες μετά, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, άρχισαν να ψάχνουν τον επιχειρηματία, χωρίς να ενημερώνουν τους προϊσταμένους τους.

Ώσπου πριν από λίγες ημέρες, η Αχαϊκή Τράπεζα έστειλε έγγραφο ζητώντας τα χρήματά της. Οι υπάλληλοι όμως καθυστερούσαν προκλητικά να εξοφλήσουν την Τράπεζα.

Τότε ο Περιφερειάρχης ζήτησε εξηγήσεις. Και όταν κατάλαβε τι έχει συμβεί, έγινε έξαλλος.

Αμέσως ξήλωσε τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας και έναν υφιστάμενό του, ενώ διέταξε ΕΔΕ και ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις