ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κίνα: Τουλάχιστον έξι ακτιβιστές αγνοούνται

Κοινοποίηση
Tweet

238 άτομα έχουν συλληφθεί ή ανακρίθηκαν

Έξι ακτιβιστές αγνοούνται στην Κίνα, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη επιχείρησης καταστολής από το Πεκίνο. Τουλάχιστον 238 άτομα έχουν συλληφθεί ή ανακρίθηκαν από την έναρξη της επιχείρησης, καταγγέλλει οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Έξι άτομα, ωστόσο, εξακολουθούν να αγνοούνται. Ανάμεσά τους ένας ασκούμενος δικηγόρος, ένας νομικός σύμβουλος και ο πνευματικός ηγέτης μιας θρησκευτικής οργάνωσης, για τους οποίους δεν υπάρχουν νέα από τις 10 Ιουλίου. «Πραγματικά δεν ξέρουμε (τι τους έχει συμβεί)» λέει η Μάγια Ουάνγκ, υπεύθυνη για θέματα που αφορούν την Κίνα στο Humans Rights Watch.

Η επιχείρηση καταστολής ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου με την κράτηση της Ουάνγκ Γιού, δικηγόρου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Γιου είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο πέντε φεμινίστριες που είχαν κρατηθεί νωρίτερα φέτος. Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Κίνας αρνούνται ότι έχει εξαπολύσει επίθεση κατά της κοινωνίας των πολιτών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua αναφέρει ότι η αστυνομική δράση «δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία νόμιμη δράση επιβολής του νόμου και δεν θα πρέπει να μεταφράζεται ως ζήτημα που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ωστόσο, ακτιβιστές, διπλωμάτες και ακαδημαϊκοί κατηγορούν το Πεκίνο ότι έχει εξαπολύσει μία από τις πιο σκληρές επιχειρήσεις καταστολής κατά ακτιβιστών των τελευταίων ετών.

Διαβάστε επίσης:

Πεκίνο: Ο Ομπάμα ευχαρίστησε τον Σι για τον ρόλο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν

Δεν ξέρει λέξη γαλλικά αλλά κέρδισε παγκόσμιο πρωτάθλημα γαλλόφωνου Scrabbl!

HΠΑ:500.000 δολάρια για την διάσωση της στολής του πρώτου αστροναύτη

Πηγή: news.in.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις