ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέντε "παράθυρα" για να βγείτε στη σύνταξη από τα 55 στο Δημόσιο!

Κοινοποίηση
Tweet

Κρυφή εγκύκλιος

Αλλάζουν επί το ευνοϊκότερο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, με 5 "παράθυρα", που επιτρέπουν την έξοδο στα 50 και τα 55 με πλήρη σύνταξη!Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μυστικής εγκυκλίου για τα όρια ηλικίας στο Δημόσιο, η οποία ουδέποτε βγήκε στη δημοσιότητα, τα 5 αυτά "παράθυρα" είναι τα εξής:

 

1. Οι γονείς που αποκτούν παιδί μετά το 2013 και θα έβγαιναν κανονικά στα 67 με 25ετία ή στα 62 με 40ετία θεμελιώνουν αναδρομικά συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 50ό έως το 55ο έτος της ηλικίας τους. Εξομοιώνονται δηλαδή πλήρως με τους γονείς οι οποίοι είχαν ανήλικο παιδί και 25 έτη ασφάλισης έως το 2012. 

2. Οι γυναίκες που απέκτησαν τρίτο παιδί μετά το 2013 μέχρι τώρα δεν θεωρούνταν τρίτεκνες ώστε να έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με όσες είχαν τρία παιδιά έως το 2012. Με την εγκύκλιο του Δημοσίου, εξομοιώνονται πλήρως και πλέον αποχωρούν χωρίς όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, αρκεί να συμπληρώνουν τα 20 έτη ασφάλισης το 2010! Χωρίς την εξίσωση αυτή θα έβγαιναν στα 67 για πλήρη σύναξη. Επίσης, κλειδώνουν αναδρομικά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που ίσχυαν για όσους είχαν τρία παιδιά έως το 2012 και οι δύο γονείς που αποκτούν τρίτο παιδί μετά το 2013. Αποκτούν έτσι το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν από τα 52 ή από τα 55, αρκεί να είχαν πιάσει αυτά τα όρια ηλικίας έως τις 18/8/2015. 

3. Οι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν ασφαλισμένοι σε άλλο Ταμείο, θεμελιώνουν πλέον συνταξιοδοτικό δικαίωμα, με αναγνώριση πλασματικού χρόνου χωρίς να είναι υποχρεωτική η 15ετής αμιγής δημόσια υπηρεσία που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.

 

4. Για τη θεμελίωση δικαιώματος με διαδοχική ασφάλιση, δεν απαιτούνται πλέον τα 5 έτη που πρέπει να έχουν οι υπάλληλοι στο Δημόσιο, εφόσον είναι ο τελευταίος τους φορέας, αλλά θεμελιώνουν δικαίωμα με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας τους, ακόμη κι αν στην 25ετία δεν είχαν διοριστεί στο Δημόσιο!

 

5. Όσοι παραιτήθηκαν για να βγουν στη σύνταξη, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, έχουν το δικαίωμα της επανεξέτασης της αίτησής τους, ώστε να πάρουν σύνταξη με τις νέες και ευνοϊκότερες προϋποθέσεις. Στην εγκύκλιο, δηλαδή, αναγνωρίζεται η «πλάνη περί τα πραγματικά περιστατικά» και τους παρέχεται το δικαίωμα να επανέλθουν, ζητώντας επανεξέταση της απορριφθείσης αίτησης συνταξιοδότησης.

 

Η κρυφή εγκύκλιος 920/2016 αυτό που πετυχαίνει είναι να θεσπίσει ευνοϊκότερα όρια ηλικίας από αυτά που προβλέπονταν στους νόμους 3865/10 και 4336/15 μεταβάλλοντας επί το ευνοϊκότερο και ουσιωδώς διατάξεις που έχουν νομοθετηθεί σχετικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο νόμο 4336/2015.


πηγή

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις