ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η απεργία των δημοσιογράφων, οι δύο ταχύτητες και οι διαπλεκόμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες της Αθήνας

Κοινοποίηση
Tweet

Η στάση του thebest.gr

Ο κόσμος ασκεί σκληρή κριτική και σε μας τους δημοσιογράφους, κατηγορώντας μας ότι είμαστε προέκταση της εξουσίας και αναπόσπαστο κομμάτι της διαπλοκής.

Πολλές από τις κριτικές που διατυπώνονται θα τις προσυπογράφαμε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι εργαζόμενοι στο thebest.gr.

Όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί.

Δεν συμμετείχαμε όλοι στο πανηγύρι εκατοντάδων εκατομμυρίων που έφευγαν από τα ταμεία του Κράτους, για να καταλήξουν στις τσέπες εκδοτών και μεγαλοδημοσιογράφων.

Δεν είμαστε όλοι αμειβόμενοι με πεντοχίλιαρα, δεκαχίλιαρα και δεκαπενταχίλιαρα το μήνα.

Για τον βασικό μισθό, δουλεύουμε όσοι ζούμε στην Περιφέρεια.

Τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ (Ένωση Συντακτών Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων) με το άγχος του μεροκάματου κοιμούνται και ξυπνάνε και μάλιστα την περίοδο των μνημονίων, η ανεργία τους κόλπους της ΕΣΗΕΠΗΝ, ξεπέρασε το 50%!!!

Εκπροσωπώντας αυτά τα μέλη και αυτή την κατάσταση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ προσήλθε και προσέρχεται στις συζητήσεις με την ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Αθήνας) για να αποφασίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου για το ασφαλιστικό.

Κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Από τη μια μεριά η ΕΣΗΕΠΗΝ που επειδή δεν εξυπηρετεί σκοπιμότητες και συμφέροντα προτείνει απεργίες που τα μέλη της ακολουθούν, παρά το προσωπικό κόστος.

Στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ που εισηγούνται κινητοποιήσεις τις οποίες αφενός μεν δεν μπορούν να επιβάλλουν στα μέλη της, αφετέρου δε τις προσαρμόζουν στα συμφέροντα μεγαλοεκδοτών και ολίγων διαπλεκομένων.

Κάναμε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή που μας πέρασε.

Σχεδόν όλα τα Μέσα της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και των Νησιών (όλων των νησιών, από Κρήτη έως Κέρκυρα) σίγησαν.

Τι έγινε στην Αθήνα;

Σχεδόν όλα τα sites και τα portals λειτούργησαν κανονικά, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση για απεργία.

Τι τους έκανε η ΕΣΗΕΑ;

Απολύτως τίποτα.

Και όχι μόνον αυτό. Φρόντισε, η απεργία που εξήγγειλε να δίνει το περιθώριο κυκλοφορίας των Κυριακάτικων εφημερίδων.

Σε ποιους ανήκουν οι Κυριακάτικες εφημερίδες και τα Αθηναϊκά sites;

Στον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, τον Ψυχάρη, τον Αναστασιάδη και λοιπούς συγγενείς της διαπλοκής. Τους οποίους διευκολύνει αφάνταστα η απεργία στις ημερήσιες εφημερίδες και στα κανάλια. Τους διευκολύνει γιατί δεν πληρώνουν μεροκάματα σε αυτά τα Μέσα, τα οποία είναι και παθητικά.

Ωφελούνται λοιπόν από τη μη λειτουργία ημερησίων εφημερίδων και καναλιών, ενώ έχουν Κυριακάτικες εφημερίδες και sites από τα οποία κάνουν την προπαγάνδα τους και παράλληλα εισπράττουν το χρήμα, καθώς αυτά τα Μέσα τους είναι κερδοφόρα.

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της ΕΣΗΕΑ, που τους διευκολύνει να κυκλοφορούν τις Κυριακάτικες εφημερίδες και δεν τους ενοχλεί που μέσω των sites σπάνε την απεργία.

Και μείναμε εμείς εδώ στην Περιφέρεια να κρατάμε το λάβαρο της απεργίας, …χτυπώντας με το κοντάρι το κεφάλι μας.

Τι δουλειά έχουμε εμείς με δαύτους;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που πλέον απασχολεί έντονα, σχεδόν όλους τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας και ελπίζουμε και πολλούς δημοσιογράφους της Αθήνας.

Όμως, επιλέγουμε να μην γυρίσουμε την πλάτη στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων  (της ΕΣΗΕΠΗΝ, όχι της ΕΣΗΕΑ) που για τα ενημερωτικά portals και sites προβλέπει περιορισμένη λειτουργία, κατά την απεργιακή περίοδο, με μετάδοσης ειδήσεων που αφορούν μόνον στις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και στις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο.

Θα προσπαθήσουμε τις ημέρες των κινητοποιήσεων,  να κάνουμε όσο καλύτερα τη δουλειά μας και να σας ενημερώνουμε. Και να είστε σίγουροι, ότι πρώτοι εμείς πια, θα φροντίσουμε να ξεκαθαρίσουν οι σχέσεις μας με τους προστάτες της διαπλοκής που φορώντας τον μανδύα του συνδικαλιστή, διευκολύνουν και εξυπηρετούν άθλια συμφέροντα.

thebest.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις