ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι Δήμαρχοι με τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα ποσοστά

Κοινοποίηση
Tweet

Κατά τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, με 20 νέους δημάρχους να αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του νέου χρόνου έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό πάνω από 60% στη δεύτερη Κυριακή, ενώ 30 είναι αυτοί που τα ποσοστά τους μόλις που ξεπερνούν το 50%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό 65,62%, τη δεύτερη Κυριακή, συγκέντρωσε ο Ανδρέας Παχατουρίδης, στο δήμο Περιστερίου. Ακολουθούν στο δήμο Βύρωνα ο Νικόλαος Χαρδαλιάς με 64,69% και ο Αντώνιος Χατζηδιαμαντής με 64,61% στο δήμο Λήμνου.

Το μικρότερο ποσοστό 50,04% έλαβε ο νέος δήμαρχος Αμοργού Νικήτας Ρούσσος, ενώ λίγο πιο πάνω με ποσοστό 50,05%. βρίσκονται οι δήμαρχοι Ισταίας - Αιδηψού Ευβοίας Ζάχος Χριστοφής και Ευρώτα Λακωνίας Ιωάννης Γρυπιώτης.

Εξάλλου, 78 δήμαρχοι επανεκλέχθηκαν στο δεύτερο γύρο, ανανεώνοντας τη θητεία τους για άλλα τέσσερα χρόνια στους νέους «Καλλικρατικούς» δήμους.

Στο μεταξύ, η χήρα του Γιώργου Αποστολάκη, Ευτυχία, εκλέχθηκε δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με ποσοστό 51,50%, έναντι 48,50% που έλαβε ο Χαράλαμπος Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος.

Η κ. Αποστολάκη πήρε τη θέση της υποψηφίας δημάρχου, μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς ο σύζυγός της και υποψήφιος δήμαρχος απεβίωσε ξαφνικά, από καρδιακή ανακοπή. Ο εκλιπών είχει προηγηθεί με ποσοστό 33,40% του κ. Τομπούλογλου που είχε πάρει ποσοστό 24,05%.

Στο δήμο Δομοκού Φθιώτιδας νέος δήμαρχος θα αναλάβει ο πρώην υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Στυλιανός Σύρος, που το όνομά του συνδέθηκε με την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Ο κ. Σύρος, που συμμετείχε στις εκλογές ως ανεξάρτητος, πήρε ποσοστό 56,26%, αφήνοντας δεύτερο τον νυν δήμαρχο Δημήτριο Τζιαχρήστα με 43,74%.

Στη Στυλίδα Φθιώτιδας ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 54,49% κερδίζοντας τη νυν δήμαρχο Αλέκα Καραγεωργίου-Σχορετανίτη, που έλαβε ποσοστό 45,51%.

Τέλος, στον δήμο Αριστοτέλης Χαλκιδικής ο Χρήστος Πάχτας κέρδισε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχο Μιχαήλ Βλαχόπουλο με ποσοστό 51,67% έναντι 48,33%.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις