ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάζουν όσα ξέραμε για το σύμπαν - Εντοπίστηκε νέο ηλιακό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας!

Κοινοποίηση
Tweet

Οι ανακοινώσεις της ΝASA

Απίστευτες ανακαλύψεις από την NASA το απόγευμα της Πέμπτης (14.12.2017) περίπου στις 20:00 (ώρα Ελλάδας)! Η NASA σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι το τηλεσκόπιο Κέπλερ με την βοήθεια της τεχνολογίας της Google ανακάλυψε ένα νέο ηλιακό σύστημα με τόσους πλανήτες όσους διαθέτει και το δικό μας.

Ειδικότερα, η ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από τον Kepler-90 – ένα αστέρι σαν το δικό μας Ήλιο που είναι γνωστός – 2.545 έτη φωτός μακριά από τη Γη, σημαίνει ότι εκεί υπάρχει ένα ηλιακό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας.

«Το σύστημα του Kepler-90 είναι σαν μία μίνι εκδοχή του δικού μας ηλιακού συστήματος. Έχεις μικρούς πλανήτες μέσα και μεγάλους έξω. Όλα όμως είναι σε μικρότερη κλίμακα», τόνισε ο αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Τέξας, Άντριου Βάντενμπουργκ.

Στη NASA ψάχνουν για ύπαρξη πιθανής εξωγήινης ζωής στους οκτώ πλανήτες του Kepler-90. Ωστόσο, οι πλανήτες είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον ήλιο τους, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 800 βαθμούς Φάρεναϊτ. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει ζωή στους πλανήτες τουλάχιστον με την μορφή που την ξέρουμε.

Όλα τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρχουν ολόκληροι κόσμοι και ηλιακά συστήματα «κρυμμένα» μέσα στα στοιχεία, που έχουν ήδη συλλέξει οι επιστήμονες. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν μπορούσαν να τα «παρατηρήσουν» ή δυσκολεύονταν να τα εντοπίσουν.

Ο Πολ Χερτζ, διευθυντής του Τμήματος Αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον, παραδέχθηκε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν μέχρι σήμερα τα κατάλληλα «εργαλεία» για μια τέτοια ανακάλυψη.

Και η Google «έβαλε το χεράκι της»

Αστρονόμοι βρήκαν τους δύο νέους κόσμους, με τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της Google. Το κύριο επιστημονικό εργαλείο του τηλεσκοπίου είναι ένα φωτόμετρο καταγράφει διαρκώς τη φωτεινότητα 145.000 άστρων του Γαλαξία.

Στο πρόγραμμα συνεργασίας μετέχουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες της NASA και ο στόχος είναι να επιτυγχάνεται η ανάλυση των «πληροφοριών» στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ώστε να επισπευστεί η αποστολή.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις