CULTURE

/

Λάμπρος Φισφής: Στα Social Media πάντα πιστεύουμε ότι θα γίνει κάτι ... αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν γίνεται

Κοινοποίηση
Tweet

Γράφει... ο Pavel

…Είναι το γέλιο σου που γράφει μουσική…μπορώ να το απευθύνω σίγουρα σε δύο ανθρώπους που μου φώτισαν το πρόσωπο και με έκαναν τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο. Στο Δημοτικό ανάμεσα στις ώρες, εκεί στα διαλείμματα ερχόταν ο πιο γλυκός άνθρωπος του κόσμου να με κάνει το πιο χαρούμενο παιδάκι, γιατί ήταν η μάμα μου και αυτό ήταν το διαβατήριο για την αγάπη, την ευγένεια, την καλοσύνη και το πιο γλυκό χαμόγελο του κόσμου…. Μετά από αρκετά χρόνια στις εκδόσεις το Δόντι, στην Κανακάρη 236Α είχα τη χαρά, να συναντήσω ένα πρόσωπο, φωτεινό, ένα γλυκό χαμόγελο και δύο πανέμορφα μάτια, τα οποία με κοίταξαν και αυτό ήταν αρκετό από μόνο του να είμαι το πιο όμορφο και χαρούμενο πλάσμα στην πλάση….

….Είναι το γέλιο σου που τη χαρά ανασταίνει…. Τον Λάμπρο τον πρωτοείδα στη Γενιά των 592 ευρώ, αλλά πολύ νωρίτερα ο Λάμπρος είχε αρχίσει να ονειρεύεται. Ήδη από την εφηβεία είχε την πρώτη επαφή με την κωμωδία μέσα από τις σχολικές παραστάσεις, έπειτα σπούδασε, αλλά δεν εγκατέλειψε το όνειρο και την αγάπη του, που ήταν να προσφέρει στον κόσμο γέλιο. Έχει υπογράψει το σενάριο για τη σειρά «Η γενιά των 592 ευρώ» στο Μέγκα, επίσης ήταν ο δημιουργός, ο σεναριογράφος και ο παρουσιαστής της σειράς «Κάψε το Σενάριο» στο Mέγκα. Έχει κάνει άκυρες δουλειές, και αυτό που του μάθανε, όπως λέει ο ίδιος είναι «Όπως και να είσαι όσο και να μην θες πρέπει να πας στη δουλειά», γι’ αυτό συνεχίζει και γράφει κάθε μέρα. Μέσα από το γράψιμο προέκυψε το βιβλίο του «Τετράδιο Κωμωδίας», - παρουσιάζεται σήμερα στο Public στις 19:00 - που αποτελεί μια συλλογή από ιδέες, σκέψεις και παρατηρήσεις του Λάμπρου για τις λεπτομέρειες – τόσο μικρές και τελικά τόσο μεγάλες – που μας συνδέουν.

Κι αν βρεθεί κάποιος που κουρασμένος και απογοητευμένος από τη ζωή δεν σας χαρίσει ένα χαμόγελο, να έχετε την καλοσύνη να του δώσετε ένα δικό σας…

 

Στον πρόλογο του Βιβλίου σας Τετράδιο Κωμωδίας γράφετε “Σίγουρα δεν ήμουν από μικρός «ο αστείος» της τάξης”, πως είσαστε και ποιες οι αναμνήσεις σας από τα σχολικά χρόνια ;

Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τα σχολικά χρόνια. Γενικά ήμουν το ήρεμο, ντροπαλό παιδί στην τάξη. Προς το λύκειο ήταν που άρχισα να έρχομαι σε επαφή με την κωμωδία μέσα από σχολικές παραστάσεις και κάπου εκεί ήταν που συνειδητοποίησα ότι μου αρέσει να γράφω και να κάνω τον κόσμο να γελάει.

 

 

 

 

Σπουδάσατε ΤΕΙ Εμπορίας & Διαφήμισης Αθηνών, αυτό θέλατε ή προέκυψε και το αποφασίσατε ;

Ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο αλλά είμαι από την εποχή που οι κλασικοί γονείς λέγανε κάνε πρώτα ένα πτυχίο για σιγουριά και μετά κάνε και το χόμπι σου.

 

Η πρώτη σας επαφή με το stand up comedy πότε έγινε ;  Τα σεμινάρια που παρακολουθήσατε στο Άμστερνταμ πάνω στο συγκεκριμένο είδος τι σας προσέφεραν ;

Πρώτη επαφή ήταν μια κασέτα του Eddie Merphy που νοίκιασα από το βιντεοκλαμπ όταν ήμουν 20. Η πρώτη επαφή στην σκηνή ήταν σε ένα οpen mic στο Άμστερνταμ το 2008. Τα σεμινάρια που έκανα κυρίως στο Λονδίνο είχαν κάποια πράγματα που σίγουρα θα ανακάλυπτα και μόνος μου, μιας και το σταντ απ κατά βάση το μαθαίνεις γράφοντας και ανεβαίνοντας στην σκηνή, αλλά θα τα ανακάλυπτα πολύ αργότερα.

 

Ποιους θεωρείτε πρωτοπόρους στη καθιέρωση του stand-up comedy, στη χώρα μας ;

Τον Χάρυ Κλυν. Ο πρώτος που ουσιαστικά έκανε κάτι κοντά σε αυτό που γινόταν τότε στην Αμερική και την Αγγλία.

 

Από το σήριαλ «Η γενιά των 592 ευρώ» στο Μέγκα, που είχατε γράψει το σενάριο το 2010 στο σήμερα, φυσικά όπως αποδείχτηκε είχε και πιο κάτω, το είχατε φανταστεί ;

Όταν ξεκίνησα να γράφω τη σειρά ο τίτλος ήταν «Η Γενιά των 700 ευρώ». Λίγο πριν βγει το πρώτο επεισόδιο στον αέρα έγινε η αλλαγή σε 592 ευρώ και αλλάξαμε και εμείς τον τίτλο.

 

Το Βιβλίο σας Τετράδιο Κωμωδίας, είναι ένα ταξίδι μόνο στην κωμωδία ή και σε κάτι άλλο που δεν υπάρχει στον τίτλο του Βιβλίου ;

Είναι ένα ταξίδι μόνο στην κωμωδία. Στόχος είναι να κάνει τον κόσμο να γελάσει.

 

Ποιες οι διαφορές του stand up comedy στη χώρα μας από το εξωτερικό ;

Η κάθε χώρα έχει μια κουλτούρα χιούμορ που την χαρακτηρίζει. Αυτή είναι η βασικότερη διαφορά ανάμεσα στο stand up comedy εδώ  και σε άλλες χώρες. Επιμέρους διαφορές είναι το πόσα παραπάνω χρόνια υπάρχει το είδος στο εξωτερικό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην ιστοσελίδα σας, στο Bio γράφετε Άκυρες Δουλειές, τι σας έμαθαν, τι σας διδάξαν & τι ανακαλύψατε μέσα από αυτές  ;

Οι άκυρες δουλειές αυτές ήταν κάτι που έκανα, έτσι ώστε να μπορώ να συντηρώ τον εαυτό μου, για τα πρώτα χρόνια που έκανα σταντ απ κόμεντι χωρίς να πληρώνομαι. Οι άκυρες αυτές δουλειές το βασικό πράγμα που μου μάθανε ήταν ότι κάθε μέρα πρέπει να πας στη δουλειά. Όπως και να είσαι όσο και να μην θες πρέπει να πας. Και αυτό είναι κάτι που κάνω και τώρα που ασχολούμαι με την κωμωδία. Κάθε μέρα κάθομαι και γράφω.

 

Γιατί πιστεύετε ότι αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο στα Social Media ;

Είναι εθιστικά. Και πάντα πιστεύουμε ότι θα γίνει κάτι εκεί που θα το χάσουμε. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν γίνεται.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture