ΣΙΝΕΜΑ

/

Αφιέρωμα στον εκλιπόντα Τέρι Τζόουνς & τους Monty Python στο σινέ-Studio

Κοινοποίηση
Tweet

Θα προβληθούν τα φιλμ "Οι Ιππότες της ελεεινής τραπέζης" και "Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης"

Ένα αφιέρωμα στον Τέρι Τζόουνς των θρυλικών Monty Python που έφυγε από τη ζωή στις 21 Ιανουαρίου 2020 στα 78 του χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική κινηματογραφική αίθουσα STUDIO new star art cinema στην οδό Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 στην πλατεία Αμερικής, στην Αθήνα. Ο Τέρενς Γκράχαμ Πέρι Τζόουνς ήταν Ουαλός ηθοποιός, συγγραφέας, κωμικός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ιστορικός & μέλος της ομάδας των Monty Python. Είχε γεννηθεί την 1η Φεβρουαρίου 1942, στο Colwyn Bay, στο Ηνωμένο Βασίλειο και απεβίωσε στις 21 Ιανουαρίου 2020, στο Χάιγκεϊτ, στο Λονδίνο. Ήταν εκείνος που ανέλαβε, αρχικά με τη συνδρομή του Τέρι Γκίλιαμ, τη σκηνοθεσία των ταινιών των Monty Python που θεωρούνται σήμερα κλασικές όπως το φιλμ «Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης» (1975) και «Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης» (1979).

Ο άνθρωπος που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον τέλειο κωμικό συγχρονισμό και την αστείρευτη πρωτοτυπία των Monty Python, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ασυναγώνιστης ομάδας. 

Το αφιέρωμα στην αυθεντική κωμική μεγαλοφυΐα του Τέρι Τζόουνς των MONTY PYTHON περιλαμβάνει την προβολή δύο από τις πιο αστείες ταινίες όλων των εποχών, το «ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ, ΜΑ ΤΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ», ΠΕΜΠΤΗ 30/1 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/1 στις 22.00 και «ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ», ΚΥΡΙΑΚΗ έως ΤΕΤΑΡΤΗ στις 22.30

Το τηλ. στην κινηματογραφική αίθουσα είναι το 2108640054, 2108220008.

Το «Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης» με τους Graham Champan, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Pain, Terence Bayler, Carol Cleveland, Kenneth Colley, χαρακτηρίστηκε πολυδιάστατο, πρωτότυπο και τολμηρό.

Μια εξαιρετική υπενθύμιση ότι, όταν πρόκειται για θρησκεία και πολιτική, ο άνθρωπος πρέπει να σκέφτεται για τον εαυτό του - Classic Films

O Mπράιαν γεννήθηκε σε ένα στάβλο την ημέρα των Χριστουγέννων, ακριβώς δίπλα στο στάβλο που γεννήθηκε... ξέρετε ποιος. Οι Τρεις Μάγοι με τα Δώρα φτάνουν στο στάβλο του και τα αποθέτουν στην ποδιά του, όταν, όμως, το αστέρι προχωρά, καταλαβαίνουν το λάθος τους και παραδίδουν τα δώρα τους στον διπλανό στάβλο. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής του Μπράιαν: πάντα κατά λάθος, όλοι νομίζουν πως είναι ο Μεσσίας. Το πρόβλημα είναι πως εκείνος δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να τους πείσει πως δεν πρέπει και να... σταυρωθεί κατά λάθος!

Καταδικασμένο απ’ την εκκλησία, απορριπτέο ως βλάσφημο από τους θεολόγους και απαγορευμένο ανά τη Βρετανία –και όχι μόνο- , το «ρυπαρό φιλμάκι» για τον Υιό του Θεού δια χειρός Monty Python είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες όλων των εποχών. Αλλά το «Ένας προφήτης μα τι προφήτης», που παρεμπιπτόντως παρέμεινε απαγορευμένο στο Swansea έως το 1997, είναι μια από τις πιο αστείες και δημοφιλής ταινίες όλων των εποχών. Στην ταινία του 1979, ο Graham Chapman παίζει τον Brian, ένα δύσμοιρο αθώο κάτοικο των Ιερών Τόπων, που φέρει μια ύποπτη ομοιότητα με τον Ιησού Χριστό. Μετά από 1-2 συναντήσεις με τα ευσεβή πλήθη, που δεν σηκώνουν αντιρρήσεις, περνιέται για τον Μεσσία, ένα ατυχές γεγονός που, αναμενόμενα, καταλήγει σε δάκρυα, ξεσπάσματα οργής και, τελικώς, στη σταύρωση. Το αποτέλεσμα είναι μια άκρως ασεβής σάτιρα πάνω στην θρησκεία και τη δημιουργία μύθων, στο οποίο η περίεργη συνήθεια των Βρετανών να υποδύονται γυναικείους ρόλους υποστηριζόταν μόνο από τα υπερμεγέθη ενδύματα και τις τσιριχτές φωνές.

Στο "Monty Python and the Holy Grail - Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης" του 1975, διάρκειας 91 λεπτών, η εκπληκτική, ευφυέστατη ομάδα των Monty Python, υπογράφουν τη πιο ξεκαρδιστική τους, μεγάλου μήκους ταινία, το Holy Grail, όπου αναλαμβάνουν να «κατακρεουργήσουν» τον θρύλο του Βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής (Ελεεινής) Τραπέζης, στην αναζήτησή τους για το Άγιο Δισκοπότηρο.

Οι Python, γνωστοί ήδη, στην Αγγλία για το καυστικό και γκροτέσκο χιούμορ τους, με το οποίο σχολιάζουν τα κακώς κείμενα και τις ανόητες συνήθειες της Βρετανικής κοινωνίας, από τη σειρά Flying Circus στο BBC, καταπιάνονται με τη Μεσαιωνική παράδοση. Διακωμωδώντας τα σκληρά μεσαιωνικά χρόνια και τους μύθους που τα ακολουθούν, την εποχή του 10ου Αιώνα μ.Χ, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι τότε τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ' ότι είναι τώρα.

Από τους τίτλους αρχής ως και το αναπάντεχο, μοναδικό φινάλε της, η ταινία εγγυάται με τα σπαρταριστά της επεισόδια πως θα ξεκαρδιστείτε στα γέλια!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture