Καλλιτεχνικά θα κινηθούν στην περσινή λογική με γνωστούς τραγουδιστές των 80ς
Πατρινό Καρναβάλι χωρίς Μπουρμπούλια δεν γίνεται, έτσι και φέτος η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση της Πατρινής αποκριάς που κρατά πολλά χρόνια, εξάπτει το ενδιαφέρον και τη φαντασία και η φήμη της έχει εξαπλωθεί στο πανελλήνιο, θα πραγματοποιηθεί αποτελώντας βασικό κορμό του προγράμματος, κι όπως ανέφερε στο thebest.gr η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Πατρινό Καρναβάλι, Ήρα Κουρή, έως την Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές συνεννοήσεις ενώ φέτος θα γίνουν τρία (3) Μπουρμπούλια παραδοσιακά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Πατρινού Καρναβαλιού.
Όπως προείπαμε κι όπως ανέφερε η κ. Κουρή, οι ακριβείς ημερομηνίες και οι καλλιτέχνες θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, ωστόσο αναμένεται από μουσικής απόψεως και τα φετινά Μπουρμπούλια να κινηθούν με την ίδια επιλογή με προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι να θυμίσουμε πως η βασική μπάντα που έπαιζε και ξεσήκωνε το κοινό ήταν οι Passepartout που τους είδαμε φέτος και στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού στην πλ. Γεωργίου όπου και άφησαν αρκετά καλές εντυπώσεις με το 3ωρο, ποικίλο και ακατάπαυστο μουσικό πρόγραμμα τους.
Επίσης σε κάθε Μπουρμπούλι πέρυσι υπήρχαν και ως γκεστ ξεχωριστοί καλλιτέχνες όπως οι Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλι και Κατερίνα Αδαμαντίδου, η Πωλίνα και ο Δάκης στο 2ο Μπουρμπούλι, και ο Πασχάλης αλλά και η Σοφία Αρβανίτη στα δύο επόμενα. Παραδοσιακά το τελευταίο Μπουρμπούλι όπου και επικρατεί το αδιαχώρητο, γίνεται το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς. Φέτος το τελευταίο Σάββατο του Πατρινού Καρναβαλιού είναι στις 29 Φεβρουαρίου 2020.
Να θυμίσουμε πως τα Μπουρμπούλια θεωρούνται μια από τις παλαιότερες εκδηλώσεις του, όπου η ακριβής ημερομηνία έναρξής τους παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστη. Ιστορικοί μελετητές, πάντως, του Πατρινού Καρναβαλιού προσδιορίζουν χρονολογικά το χορό των Μπουρμπουλιών, λίγο μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», από τον Ερνέστο Τσίλλερ, δηλαδή γύρω στο 1872.
Στα χρόνια του μεσοπολέμου όπως γράφει σχετικό κείμενο στην σελίδα της Κοινωφελούς, ο θεατρώνης Ανδρέας Λοβέρδος βάφτισε με το όνομα «μπουρμπούλι» (μεζές από κρέας που βράζει), τους απογευματινούς τότε χορούς, γιατί δεν απαιτούσαν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία.
Τα Μπουρμπούλια είναι χοροί όπου οι γυναίκες διατηρούν την ανωνυμία τους κάτω από ένα μαύρο ντόμινο και μια μαύρη μάσκα, ενώ οι άντρες φορούν επίσημο ένδυμα και διαλέγουν την ντάμα τους αγνοώντας την ταυτότητα της, τουλάχιστον για εκείνο το βράδυ.
Όσες γυναίκες δεν έχουν φροντίσει να φορούν ντόμινο και θέλουν να πάνε στα Μπουρμπούλια, θα μπορούν να πάρουν από στο σημείο όπου γίνεται ο χορός.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr