Ηλεκτρονικές αιτήσεις για την Δευτεροβάθμια
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που «τρέχει» και αφορά περισσότερες από 5.000 μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως είδαμε στη σελίδα του ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης που αφορά στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, και Δευτεροβάθμιας, κλάδου ΠΕ79, Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορίας Π.Ε., υποβλήθηκαν συνολικά 37.927 αιτήσεις.
Δεδομένου ότι ορισμένοι υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν θέσεις διαφορετικών κλάδων – ειδικοτήτων, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε πάνω από 40.000 και για την ακρίβεια ο συνολικός αριθμός είναι 40.309. Απ’ αυτούς βάσει πάντα των επισήμων στοιχείων που γνωστοποιήθηκαν στην σελίδα του ΑΣΕΠ, οι περισσότεροι είναι φυσικά οι δάσκαλοι (ΠΕ 70) οι αιτήσεις των οποίων φτάνουν τις σχεδόν 20.000 (19.091) και ακολουθούν οι Νηπιαγωγοί (ΠΕ 60) οι αιτήσεις των οποίων είναι 16.345. Η επόμενη αριθμητικά κατηγορία είναι αυτή των ΠΕ79 ΜΟΥΣΙΚΗΣ/ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ που φτάνουν τους 2.020.
Για κάθε αίτηση να θυμίσουμε πως υποχρεούνται οι υποψήφιοι να έχουν καταβάλλει (πληρώσει) μέσω τραπέζης παράβολο 3 ευρώ.
Για τη Δευτεροβάθμια ο διαγωνισμός «τρέχει» ακόμα και η καταληκτική ημερομηνία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις είναι για την ερχόμενη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Ακολούθως οι υποψήφιοι θα πρέπει να επισκεφθούν τις κατά τόπους Διευθύνεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που δήλωσαν στις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους. Η αλήθεια πάντως είναι πως η ηλεκτρονική αίτηση για να συμπληρωθεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και «τρώει» χρόνο ενώ συχνά το σύστημα είναι φορτωμένο.
Επίσης αρκετοί από τους υποψήφιους μπήκαν και σε έξοδα καθώς εκτός από το απαραίτητο παράβολο των 3 ευρώ, σε πολλές περιπτώσεις χρειαζόταν να μεταφράσουν πτυχία αγγλικών ή γαλλικών, κ.α. σε δικηγόρο ή άλλο εγκεκριμένο φορέα όπου η μέση δαπάνη έφτανε τα 20-25 ευρώ.
Επίσης όφειλαν να σκανάρουν και να επισυνάψουν τα αρχεία με τα πτυχία τους, μία διαδικασία που αν δεν έχεις δικό σου σκάνερ, επίσης απαιτεί ένα μικρό κόστος οικονομικό και χρονικό.
Όπως είδαμε και στην Πάτρα πολλοί είναι αυτοί που αυτές τις μέρες τρέχουν να προλάβουν για να κάνουν την αίτηση τους.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr