SPOTLIGHT

/

GNTM 3: Η ιστορία του Ηρακλή Τσουζίνοφ- Η διαδρομή του, το bullying, η μητέρα του- ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Οι... άθλοι και η ιστορία του πρώτου άνδρα νικητή του GNTM

Κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα ότι εκείνος θα ήταν ο νικητής. Τα κοινωνικά δίκτυα ήταν μοιρασμένα, τα προγνωστικά επίσης, κάποια φαβορί όπως η Παρασκευή προέκυψαν στην πορεία και όχι από την αρχή, οπότε όλα έδειχναν αμφίρροπα.

Κι όμως, ο πιο αινιγματικός υποψήφιος, το αγόρι που μαγνήτισε με την εξωτική ομορφιά του τα τηλεοπτικά πλήθη από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του στις οντισιόν του «Greece’s Next top model» κατάφερε και έκοψε πρώτος το νήμα, κερδίζοντας το έπαθλο σε ένα από τα πιο δύσκολα ριάλιτι.

«Καλή φάση μπορώ να πω, σας ευχαριστώ έναν προς έναν που με στηρίξατε και πιστέψατε σ’ εμένα όταν υπήρξαν στιγμές που δεν πίστεψα ο ίδιος. Δεν παίζει να φτάσει ένα ποστ να πω το πώς αισθάνομαι θα το αποδείξω στην πορεία, και να θυμάστε πάντα ν’ αγαπάτε τον εαυτό σας», ήταν το μήνυμα του μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στους 193 χιλιάδες followers του στο Instagram, με το χαμόγελό του σε πρώτο πλάνο.

Με την φράση «Η ομορφιά σου είναι λιγάκι περισσότερη από το GNTM 3», που είπε η Ζενεβιέβ Μαζαρί, έδωσε το στίγμα για την αίσθηση που είχε το κοινό από την κιόλας στιγμή που το νεαρό αγόρι παρήλασε από τους δέκτες.

Η πορεία του στον τελικό αν και στην πρώτη δοκιμασία της τετράδας δεν ήταν αρκούντως εντυπωσιακή δικαίωσε τις πρώτες εντυπώσεις που ήθελαν τον Ηρακλή να διεκδικεί τον θρόνο. Με τρία 10άρια από Καγιά, Σκουλό και Ζενεβιέβ, και ένα 9 από τον Αγγελο Μπράτη η πρώτη δοκιμασία έδειχνε ότι μάλλον όλα θα πάνε καλύτερα απ’ όσο φανταζόταν.

Ακολούθησε η δεύτερη συγκλονιστική φωτογράφιση στην οποία ο Δημήτρης Σκουλός τον βρήκε ούτε λίγο ούτε πολύ «λιγωτικό», ενώ η Βίκυ Καγιά «υπέροχο».

Χρειάστηκαν κάποιες χιλιάδες ψήφοι από το κοινό και ο Ηρακλής βρέθηκε μέσα σε μία νύχτα με το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, ένα ρολόι και κοσμήματα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ, ένα αυτοκίνητο και ένα διετές συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων, Elite London.

Zωή σαν παραμύθι

Με καταγωγή από τη Ρωσία και τη Γουινέα, γεννημένος στη Γερμανία και έχοντας ζήσει τα πρώτα χρόνια του στη Ρωσία, ο μικρούλης Ιμπραχήμ θα έλθει στην Ελλάδα στα εννιά του χρόνια και θα εμπνευστεί από τον μυθικό Ελληνα ήρωα προκειμένου να βρει ένα όνομα που θα τον γλυτώσει από το μπούλινγκ σε μία χριστιανική χώρα. Θα σπουδάσει σχέδιο μόδας και styling, θα μυηθεί από νωρίς στο μόντελινγκ και θα δουλέψει για να επιβιώσει και να μπορέσει να στηρίξει την μεγαλύτερη ηρωίδα της ζωής του, η οποία είναι σημαντικότερη κι από τον Ηρακλή και τους άθλους του, τη μητέρα του.

Όταν εκείνη θα τον επισκεφτεί στο ριάλιτι στο πλαίσιο μιας δοκιμασίας, με δάκρυα στα μάτια ο Ηρακλής θα πει πως: «Εχουμε περάσει πάρα πολλά μαζί με την μητέρα μου και ήταν εκεί όταν δεν είχα κάποιον άλλον και την έχω σαν ηρωίδα μου», δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα της πορείας του και της ιδιαίτερης σχέσης με εκείνη.

Ως παιδί έπεσε θύμα μπούλινγκ.

Είχε δυστυχώς όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ξυπνούν τα πιο άγρια και τα πιο δύσκολα ένστικτα των παιδιών που μπροστά στην διαφορετικότητα γίνονται αγρίμια. Ο ίδιος νιώθει διαφορετικός και υφίσταται επιθέσεις, οι οποίες τον πλήγωσαν αλλά τον βοήθησαν κιόλας.

«Θεωρώ ότι είμαι ξεχωριστός. Διαφορετικός. Επειδή ήμουν διαφορετικός, μαύρος, υπήρχε αυτό το bullying. Τους αρέσει να βλέπουν αυτό το διαφορετικό να πληγώνεται. Τους αρέσει να επιβάλλουν μία δύναμη. Δηλαδή βλέπουν έναν μαυρούλη και λένε, ας τον δούμε σε διαφορετικές καταστάσεις. Ας τον πετάξουμε λίγο μες στον λάκκο με το νερό. Ας τον βρέξουμε λίγο, ας του σκίσουμε λίγο τα ρούχα. Αυτό με σκληραγώγησε οπότε είμαι αυτό που είμαι τώρα και νομίζω, αν δεν ήμουν αυτό που είμαι, δεν θα είχα επιζήσει σωστά».

Η μαμά του, μία εντυπωσιακή και ξανθιά κυρία η οποία όταν τον αντίκρισε στο ριάλιτι έδειξε μέσα από τα μάτια και τις κινήσεις της τον ισχυρό δεσμό με το παιδί της, κατάφερε να γίνει η ηρωίδα του μικρού Ιμπραχήμ – Ηρακλή. Κι ας μην είχε τον πατέρα του δίπλα της, κι ας έπρεπε να προσπεράσει και τα εμπόδια της μετανάστευσης και της αποδοχής σε ένα ξένο τόπο. Ο γιος της όμως καταλάβαινε τα πάντα.

«Γενικά η μητέρα μου είναι ο ήρωάς μου. Έχει κάνει τόσα για εμένα και έχουμε περάσει τόσα και τόσα. Πραγματικά μια γυναίκα ότι μεγαλώνει έναν άντρα, χωρίς να έχει πατέρα είναι άλλο επίπεδο. Και παρόλο που έχει κάνει τόσα, εγώ δεν της το ανταπέδωσα. Όπως το πιο απλό πράγμα, να της πω σ’ αγαπώ, δεν μου βγαίνει τόσο εύκολα, ενώ είναι τόσο μηδαμινό. Ο πατέρας μου ήταν πολύ δειλός, δεν ξέρω τι τον έκανε να μας αφήσει, αλλά άλλος ένας λόγος που βρίσκομαι εδώ, είναι γιατί θέλω να με γνωρίσει ο κόσμος και να ακουστώ πέρα από την Ελλάδα, ώστε να καταλάβει τι άφησε, να καταλάβει το λάθος του».

Ο Ηρακλής θα καταφέρει με μία ζωή σαν σύγχρονο παραμύθι να βιώσει μία εμπειρία μοναδική. Να αδράξει μία ευκαιρία, η οποία σε συνδυασμό με ένα μεγάλο δώρο, όπως είναι η ομορφιά, μπορεί να σε βγάλει από τα λασπόνερα που σε έριχναν οι συνομήλικοί σου για να σε ταπεινώσουν και να σε ανεβάσει στο πιο ψηλό βάθρο που εσύ ονειρεύτηκες. Τα παραμύθια δεν έχουν μόνο κορίτσια που γίνονται Σταχτοπούτες. Καμιά φορά έχουν και αγόρια.

 

Πηγή: protothema

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight