Πώς θα το φτιάξετε
Οι φακές και το ρύζι είναι "ζευγάρι" ταιριαστό για αυτό και το φακόρυζο που προκύπτει από αυτήν την "ένωση" είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο με υψηλή διατροφική αξία. Οι περίοδοι της νηστείας, και κυρίως η μεγάλη σαρακοστή που τώρα διανύουμε, είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τόσο μεγάλη ποικιλία φαγητών, "απαλλαγμένη" από το κρέας και τα γαλακτοκομικά.
Αν σας αρέσει και δεν νηστεύετε μπορείτε επίσης να συνοδεύσει το φακόρυζο σαλάτα με μια βουτυράτη μοτσαρέλα ή μια κρεμώδη φέτα.
ΥΛΙΚΑ 200 γρ. φακές μαύρες ή τις κλασικές+1 σκελίδα σκόρδο+2 φύλλα δάφνης (για το βράσιμο) 100 γρ. ρύζι μπασμάτι καστανό ή απλό 1 ώριμη σφιχτή ντομάτα σε κύβους 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 μικρό αγγούρι (Κνωσσού) σε μικρά κομμάτια 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη 1 ώριμο αβοκάντο 3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα άνηθο και δυόσμο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 60 ml ελαιόλαδο 30 ml ξύδι (μηλόξυδο ή από σταφύλια, ο,τι θέλετε) 30 ml χυμός λεμονιού 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα αλάτι και πιπέρι
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr