ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ιστορίες παραλόγου ζουν οι γιατροί- Τους κάνουν μηνύσεις και ζητούν θεραπεία με... αλόη- Ζητούν ακόμη και εκταφές!

Τσίχλα Κωνσταντίνα
tsichlakonstantina@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Ασθενείς εμφανίζουν επιθετικές συμπεριφορές και ζητούν αποδείξεις!

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο με ασθενείς αλλά και συγγενείς τους που αρνούνται τον κορωνοϊό και εμφανίζουν επιθετικές συμπεριφορές προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του και να τους περιθάλψει.

Κάποιοι μάλιστα ζητούν θεραπείες που δεν έχει καμία σχέση με τις ιατρικές πρακτικές, όπως είναι για παράδειγμα η χρήση αλόης.

Γιατροί, αντί να μένουν απερίσπαστοι στο έργο τους, έρχονται αντιμέτωποι με μηνύσεις. Από την άλλη, νεκροτομεία μένουν κλειστά μετά από νεκροψίες σε ασθενείς με covid. Αυτές είναι οι νεκροτομές που γίνονται μετά από απαίτηση των συγγενών των ασθενών καθώς ζητούν να αποδειχθεί ότι ο ασθενής πάθανε όντως από τον ιό.

Όλα δείχνουν μάλιστα ότι πρόκειται για μία οργανωμένη συμπεριφορά που συντονίζεται από συγκεκριμένους ανθρώπους και ομάδες. 

Ζητούν διαγνώσεις, επιβεβαιώσεις, το ιστορικό, μετά αμφισβητούν τα δεδομένα του ιστορικού. Δημιουργούν μία μεγάλη αναστάτωση στο χώρο της υγείας

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  Άννα Μαστοράκου «υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που είναι επιθετική και με υβριστική συμπεριφορά προς τους γιατρούς. Αμφισβητούν τα πάντα. Αμφισβητούν ότι έχουν νόσο covid ή αν το υποψιάζονται ζητούν θεραπείες που δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική επιστήμη, όπως για παράδειγμα τη χρήση της αλόης. Διάφορα σκευάσματα και ουσίες που δεν έχουν καμία εφαρμογή και κανένα επιστημονικό νόημα».

Όπως εξηγεί, «πολλές φορές έχουν μία αλλοπρόσαλλή συμπεριφορά, αναστατώνουν το χώρο και τους άλλους ασθενείς. Έχουν μία εμμονή στο να αποδεικνύεται το κάθε τι που γίνεται για την αντιμετώπιση στους ασθενείς με covid.  Ζητούν διαγνώσεις, επιβεβαιώσεις, το ιστορικό, μετά αμφισβητούν τα δεδομένα του ιστορικού. Δημιουργούν μία μεγάλη αναστάτωση στο χώρο της υγείας. Το τελευταίο είναι αυτό που έχει γίνει με τις νεκροτομές. Παρόλο που υπάρχει διαγνωσμένη νόσος covid, το απαιτούν και αυτό όπως είναι λογικό δημιουργεί αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων. Αυτό για ο χώρος κλείνει και πρέπει να απολυμάνει. Ζητούν ακόμα και εκταφές νεκρών για να αποδειχθεί η αιτία θανάτου.

Όταν υπάρχει διαγνωσμένη αιτία νόσησης δεν απαιτείται νεκροτομή. Όταν υπάρχει όμως εισαγγελική παρέμβαση μετά από αίτημα ενός συγγενή θα πρέπει να εκτελεστεί».

Η ίδια επισημαίνει: «Πρόκειται για μία οργανωμένη συμπεριφορά. Το διαπιστώνουμε καθημερινά γιατί έχει τα ίδια πρότυπα και την ίδια έκφραση. Το ίδιο βιώνουμε σε όλη τη γκάμα της παροχής υπηρεσιών, στα ιατρεία, στα κέντρα υγείας  Υπάρχουν άνθρωποι με επιθετική συμπεριφορά που ουσιαστικά στρέφονται στο γιατρό, του λένε ότι δεν υπάρχει ο ιός και είναι όλα μία παγκόσμια συνομωσία. Πρέπει με μεγάλη προσοχή, πειθώ και ηρεμία και επιμονή ο γιατρός να ηρεμήσει τον ασθενή. Δημιουργούνται όμως δυσλειτουργίες.

Φανταστείτε μία εφημερία με τόσο φόρτο εργασίας, με τόσους ανθρώπους να αναμένουν, να υπάρχουν λίγοι που δημιουργούν τέτοια αναστάτωση που κωλυσιεργεί το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.  Έχει παγιωθεί μία συμπεριφορά που είναι συγκεκριμένη. Αυτό που προκύπτει είναι ότι συντονίζονται  από κάποιος ανθρώπους. Φαίνεται ότι υπάρχουν εμπλεκόμενοι δικηγόροι σε αυτή τη διαδικασία  γιατί δίνονται οδηγίες νομικού περιεχομένου για το πώς θα συμπεριφερθούν.

Υπάρχουν κυκλώματα, ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήδη ελέγχονται πολλές από αυτές τις ομάδες. Κάποιες από αυτές έχουν και πολιτικές αναφορές. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη διάθεση να τρέχουν τους γιατρούς στα δικαστήρια. Είναι ένας που ανοίξει δε θα έχει τέλος.  

Έχουμε ζητήσει ως Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος νομική ασυλία, όταν ο γιατρός εφαρμόζει τα πρωτόκολλα. Όταν εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν παγκοσμίως δεν μπορεί να βρεθεί απολογούμενος. Αυτό είναι μεγάλο βάσανο για το γιατρό. Εξαιρείται ο δόλος και η βαριά αμέλεια. Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο ότι σε περίπτωση που υπάρχουν αυτά να μην υπάρχει ασυλία. Τη ζητάμε όμως για την καθημερινή απλή ιατρική πρακτική».  

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις