ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η μάνα της Σεμέλης στο thebest, μετά το Εφετείο- «Δεν υπάρχει σοβαρή τιμωρία. Μόνο τα δημοσιεύματά μου έμειναν»

Τσίχλα Κωνσταντίνα
tsichlakonstantina@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Η 27χρονη άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο κολυμβητήριο «Πεπανός», το 2014

Ποινή 15 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Εφετείο της Πάτρας για το θάνατο της Σεμέλης, στον πρόεδρο του ΠΕΑΚ την περίοδο που συνέβη το τραγικό περιστατικό το οποίο συγκλόνισε την Πάτρα.  Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου ενώ η υπόθεση βρέθηκε αρχικά στις δικαστικές αίθουσες το 2017. Η 27χρονη Σεμέλη «έσβησε» μέσα στο «Πεπανός» το 2014.

Με μήνυση αλλά και με αγωγή, η μητέρα στράφηκε εναντίον του τότε προέδρου, του τότε αντιπροέδρου και του τότε προϊσταμένου Διεύθυνσης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πατρών (ΠΕΑΚ) και κατά ενός ακόμα προσώπου, το οποίο τη μοιραία μέρα εκτελούσε χρέη προπονητή στον Ναυτικό Όμιλο Πατρών. Μεταξύ άλλων, στη μήνυση αναφερόταν πως την ώρα που έγινε το τραγικό περιστατικό στον χώρο του κολυμβητηρίου δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες και νοσηλευτές, όπως προβλέπεται από τον νόμο, αν και σύμφωνα και με το καταστατικό, πρέπει να υπάρχουν στο ΠΕΑΚ τρεις ναυαγοσώστες και τέσσερις νοσηλευτές.

Η μητέρα της αδικοχαμένης 27χρονης επέμενε ότι η κόρη της, που ήταν έμπειρη κολυμβήτρια και δρομέας, έμεινε αβοήθητη μέσα στο νερό για περισσότερο από μισό λεπτό, με αποτέλεσμα να χαθεί κάθε ελπίδα που ενδεχομένως να υπήρχε για να διασωθεί.

Χάθηκε ένας άνθρωπος και ήταν σαν να έπεσε μία καρφίτσα στο νερό- Ο νόμος είναι πολύ ελαστικός. Επί της ουσίας δε γίνεται τίποτα, δεν υπάρχει σοβαρή τιμωρία

«Ο νόμος χωλαίνει ως προς την ποινή του. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το εξ αμελείας. Για τις δικές σου παραλείψεις χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή. Έτσι δε θα παραδειγματιστεί κανένας. Ο νόμος είναι πολύ ελαστικός. Επί της ουσίας δε γίνεται τίποτα, δεν υπάρχει σοβαρή τιμωρία.  Είναι έτσι η νομοθεσία λέει στο thebest.gr η κα Ζωή Σινογιώργου, μητέρα της Σεμέλης σχετικά με τη δικαστική απόφαση.

Όπως αναφέρει, «ένας γονιός που έχασε το παιδί του από την αμέλεια κάποιων ανθρώπων δεν μπορεί να είναι ποτέ ευχαριστημένος με καμία ποινή.  Είμαι όμως  ικανοποιημένη από τη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας.  Αυτός ο άνθρωπος στην απολογία του δεν παραδέχθηκε ότι έφταιξε σε κάτι, στο παραμικρό. Υποστήριζε ότι έφταιγε ο Υπουργός που δεν του έδινε χρήματα. Εκείνο το χρόνο είχε επιδότηση 589.000. Όταν σου δίνουν μία τέτοια θέση, αν δεν μπορείς να την έχεις και να είσαι υπεύθυνος, μην την αναλαμβάνεις. Δεν κατάλαβα γιατί δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι ως πρόεδρος του κολυμβητηρίου είχε έστω και μία μικρή, απειροελάχιστη ευθύνη απέναντι σε μία ανθρώπινη ζωή. Δεν θα έπρεπε να πάει ούτε στο εφετείο. Η ποινή που δόθηκε δε σήμαινε απολύτως τίποτα. Χάθηκε ένας άνθρωπος και ήταν σαν να έπεσε μία καρφίτσα στο νερό».

«Δεν την σεβάστηκαν ούτε στη ζωή ούτε στο θάνατο» είχε δηλώσει, το 2017, στο thebest.gr η κα Ζωή Σινογιώργου, μέσα στα δικαστήρια της Πάτρας.

«Όταν γίνεται ένα τέτοιο περιστατικό σε ένα κολυμβητήριο, πρέπει στο χώρο να πάει η αστυνομία. Να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. Στην περίπτωσή μας δεν έγινε τίποτα. Το λέω και ανατριχιάζω. Ήθελαν όλα να γίνουν γρήγορα γιατί δύο ώρες μετά το θάνατο της Σεμέλης, ήταν προγραμματισμένος αγώνας με ομάδα που είχε έρθει από το εξωτερικό. Έπρεπε να γίνει ο αγώνας πάνω στο αίμα του παιδιού μου. Δεν ήταν ιεροσυλία αυτό; Είναι αυτό σεβασμός στο πρόσωπο ενός νεκρού μέσα στο κολυμβητήριο. Ούτε στη ζωή την σεβάστηκαν από τη στιγμή που δεν υπήρχαν βασικά πράγματα για τη λειτουργεία του κολυμβητήριο.

Δεν σεβάστηκαν καμία ανθρώπινη ζωή που έμπαινε μέσα σε αυτόν το χώρο. Σε ένα κολυμβητήριο μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε θα έπρεπε να υπάρχει ναυαγοσώστης. Αν υπήρχε, θα έβλεπε ότι κάποιος πνίγεται και θα ήταν υποχρεωμένος  να προσφέρει τις σωστές πρώτες βοήθειες. Με έπαιρναν άνθρωποι που βρίσκονταν και μου έλεγαν ότι διαπράχθηκε δεύτερο έγκλημα σε βάρος του παιδιού σας» εξηγεί σήμερα.  Και συνεχίζει: «Το μόνο που ξέρουμε είναι χρειάστηκαν μία ώρα και πέντε λεπτά για να πάει το παιδί μου με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας».

«Στα δικαστήρια πας για να υπάρξει παραδειγματισμός. Αμέσως μετά το θάνατο της Σεμέλης, μπήκαν σε όλη τη χώρα ναυαγοσώστες στα κολυμβητήρια. Μου τηλεφωνούσαν από όλη την Ελλάδα και μου έλεγαν ότι ζουν τον εφιάλτη της Σεμέλης. Φοβόντουσαν μη συμβεί το ίδιο. Ελπίζω να μην ξεχαστεί. Είναι χιλιάδες τα απιδιά που έχουν πνιγεί σε κολυμβητήρια και δεν έχει πάρει δημοσιότητα το θέμα. Με την υπόθεση της Σεμέλης  δόθηκε. Έχω όλα τα δημοσιεύματα. Αυτά μου έμειναν» λέει συγκινημένη.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις